Tacikistan ile İslam Emirliği yönetimi uzlaşma yolunda

Tacikistan ile İslam Emirliği yönetimi uzlaşma yolunda

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine karşı muhalefetin merkezleri arasında yer alan Tacikistan'ın yönetiminin uzlaşı yolunda adım attığı bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, Tacikistan ile diplomatik temaslara ilişkin bir açıklamada bulundu.

Belhi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İslam Emirliği yönetimine bağlı bir heyetin Tacikistan'ın Dağlık Badahşan bölgesinin merkezi olan Hurug şehrini ziyaret ettiğini kaydetti.

Heyet şehirde bulunan Afganistan Konsolosluğu'na giderek temaslarına başladı.

Abdulkahhar Belhi, konsolosluk binasının tamiri ve kullanımı konusunda görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Yaşanan gelişmeyle birlikte bölgedeki konsolosluğun İslam Emirliği yönetimine devredilebileceği düşünülüyor.

Söz konusu gelişme, Tacikistan yönetiminin Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine muhalif olan Tacik gruplara yönelik desteğinden geri adım attığı şeklinde yorumlandı.

Ziyaret, başta Ahmed Mesud ve Emrullah Salih'in grubu olmak üzere İslam Emirliği yönetimi muhaliflerinde rahatsızlığa sebep oldu. Tacikistan yönetimi ise ziyarete ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi son dönemde kendilerine yönelik diplomatik izolasyonu sona erdirmek amacıyla farklı hamlelerde bulunuyor.

Son olarak Abu Dabi, Tahran ve İstanbul'daki Afganistan Başkonsoloslukları İslam Emirliği yönetimine devredilmişti.

Ancak hiçbir ülke halen Afganistan'ın yeni yönetimini resmen tanımış değil.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.