Tacikistan ile Kırgızistan arasındaki sınır gerginliği devam ediyor

Tacikistan ile Kırgızistan arasındaki sınır gerginliği devam ediyor

Kırgızistan güvenlik güçlerinden yapılan resmi açıklamaya göre bir Kırgız vatandaşı, Tacikistan askerlerinin saldırısına uğradı.

Tacikistan ve Kırgızistan arasında yıllardır anlaşmazlık olan sınır sorunu, nehir yatağının paylaşılamaması gibi sorunlardan dolayı Nisan 2021’de çıkan silahlı çatışmanın üzerinden aylar geçti ancak bölgede karşılıklı anlaşmazlıklar ve gerginlik devam ediyor.

Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Enformasyon ve İletişim Dairesi, 22 Aralık 2021’de Kırgız-Tacik sınırında bir çatışma yaşandığını bildirdi. Kırgızistan medyasından edinilen bilgilere göre, Batken eyaletinin Leilek ilçesindeki Maksat-Jaştık karayolu üzerinde bir Kırgızistan vatandaşı, Tacikistan askerlerinin ateşiyle karşı karşıya kaldı.

Tacik sınır muhafızları, kamyon sürücüsüne ateş açarken; araç hasar gördü ve sürücü de hafif yaralandı. Öte yandan, Batken bölgesindeki Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Servisi Başkanı, Albay Kiyalbek Tolonbayev, durumu netleştirmek için sahada çalışma yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.