Tacikistan'da 9 kişi Moskova saldırısıyla ilgili gözaltına alındı

Tacikistan'da 9 kişi Moskova saldırısıyla ilgili gözaltına alındı

Tacik ve Rus istihbarat servislerinin soruşturmada ortaklaşa çalıştığı belirtildi.

Reuters ve Rus devlet medyası Cuma günü Tacik güvenlik kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, Tacikistan'da en az 9 kişinin geçen hafta Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen kanlı saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alındığını duyurdu.

RIA Novosti haber ajansının aktardığına göre kaynak, "Tacikistan'ın batısındaki Vahdat bölgesinde yaşayan 9 kişi, 22 Mart'ta Crocus Belediye Binası'na düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren kişilerle bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı" dedi.

Kaynak, Tacik istihbarat servislerinin soruşturmada Rus meslektaşlarıyla birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi.

Reuters'in kaynağına göre 9 kişi saldırıdan iki gün sonra Pazartesi günü gözaltına alınmış ve başkent Duşanbe'ye getirilmişti.

Her iki haber kaynağı da Tacikistan'da gözaltına alınanların IŞİD ile bağlantılı olduğuna inanıldığını belirtiyor.

Söz konusu 9 kişinin cezai bir suçlamayla karşı karşıya olup olmadıkları ya da Moskova'nın bu kişilerin iadesini isteyip istemediği netlik kazanmış değil.

Rusya'da yetkililer 4'ü silahlı 11 kişinin terör suçundan tutuklandığını açıkladı. Bunlardan 8'i gözaltına alındı ve 9. bir "finansörün" mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

En az 144 kişinin öldüğü ve 382 kişinin de yaralandığı Crocus Belediye Binası saldırısını IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News, Moscow Times

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.