Tacikistan'dan Rusya'ya 'SSCB' çıkışı

Tacikistan'dan Rusya'ya 'SSCB' çıkışı

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Bağımsız Devletler Topluluğu toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslendiği konuşmada “Lütfen Orta Asya ülkeleriyle Sovyetler Birliği zamanındaki gibi ilişki kurmayın” ifadelerini kullandı.

Astana’da meydana gelen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) toplantısında Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Lütfen Orta Asya ülkeleriyle Sovyetler Birliği zamanındaki gibi ilişki kurmayın” dedi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Astana’daki BDT Zirvesi’nde Tacikistan lideri İmamali Rahmanov, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yaptığı konuşmada, “Sayın Başkan! Lütfen Orta Asya ülkeleriyle eski SSCB gibi ilişki kurmayın!” açıklamasını yaptı.

Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Toplantısı, 14 Ekim 2022’de Kazakistan’ın başkenti Astana’da başladı.

Putin Rusyası’nın başını çektiği Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında gerçekleşen toplantıda Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in “Rusça” konuşması gündem olmuştu.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.