Tahran: İran'a tek bir kurşun atılması ABD'nin bölge çıkarlarını ateşe atar

Tahran: İran'a tek bir kurşun atılması ABD'nin bölge çıkarlarını ateşe atar

Tahran, İran'a yönelik askeri müdahalenin Washington'un bölgedeki çıkarları için yıkıcı etkisi olacağı uyarısında bulundu.

Tahran’dan yapılan açıklamada, İran'a yönelik muhtemel askeri saldırının Washington'un bölgedeki çıkarları için yıkıcı etkisi olacağı uyarısı yapıldı.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, yaptığı açıklamada, “İran’a yönelik tek bir kurşun atılması ABD ve müttefiklerinin çıkarlarını ateşe atacaktır. Bugünkü bölgesel durum İran’ın lehinedir” dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'ye ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesi, Washington-Tahran hattında gerginliğin tırmanmasına neden oldu.

AFP’nin haberine göre İran, ABD’ye ait İHA’yı kendi hava sahasında vurduğu yönünde ‘güvenilir kanıtlara’ sahip olduğunu açıkladı. Buna karşı İHA’nın uluslararası hava sahasında düşürüldüğü hususunda ısrar eden Washington yönetimi, konunun görüşülmesi için yarın (Pazartesi) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.