Tahran saldırılarını gerçekleştiren 5 kişiden 4'ü Kürt

Tahran saldırılarını gerçekleştiren 5 kişiden 4'ü Kürt

Çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da iki ayrı noktaya saldırı düzenleyen 5 kişiden 4'ü Kürt

Çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da iki ayrı noktaya saldırı düzenleyen 5 kişiden 4'ünün Kürt olduğu ortaya çıktı

İran İstihbarat Bakanlığı, başkent Tahran'da Çarşamba günü gerçekleşen saldırının 5 kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken, saldırganlardan 4’ünün Kürt olduğu öğrenildi.

Rudaw'ın haberine göre, Tahran'daki saldırıyı gerçekleştiren 5 kişiden 4’ü Kürt ve 'Doğu Kürdistan’ın' (İran Kürdistanı) Pave ve Selasa Bavecani kentleri nüfusuna kayıtlıydı. 5’inci kişinin ise kimlik bilgileri henüz belirlenebilmiş değil

Yerel kaynaklar, Tahran saldırganlarının daha önce İran istihbaratı tarafından gözaltına alındıklarını ancak haklarında delil bulunamadığı için serbest bırakıldıklarını iddia ediyor. 

Tahran'da çifte saldırı

İran'da geçtiğimiz çarşamba günü Meclis binası ile Humeyni'nin türbesine eş zamanlı düzenlenen saldırıda 16 kişi ölmüş, en az 43 kişi de yaralanmıştı. 

İran Devrim Muhafızları saldırı sonrası yaptıkları açıklamada, saldırılardan Suudi Arabistan'ı sorumlu tutmuş ve 'intikam' yemini etmişti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.