Tahrir el Şam'dan Esed rejimine 'misilleme saldırıları'

Tahrir el Şam'dan Esed rejimine 'misilleme saldırıları'

Tahrir el Şam, Esed rejiminin muhaliflere yönelik saldırılarına 'misilleme' niteliğinde karşı saldırılar gerçekleştirdi.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren silahlı muhalif gruplardan Tahrir el Şam Esed rejiminin dün muhaliflere düzenlediği saldırılara 'misilleme' niteliğinde saldırılar gerçekleştirdi.

Tahrir el Şam (HTŞ), dün resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Hama kırsalında Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin ilerleme girişiminde öldürülen Ceyş el İzze grubu savaşçıları için taziyede bulunmuş, rejime karşı saldırılar düzenleyerek 'intikam alma' çağrısı yapmıştı.

Muhalif grup bugün sabah saatlerinde Esed rejimine karşı ilk saldırılarını gerçekleştirdi. Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, gruba bağlı özel birliklerden "Asaib el Hamra" Kuzey hama kırsalındaki Terabia bölgesindeki Esed rejimi noktalarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 20 Esed rejimi askeri öldürüldü.

Terabia, Ceyş el İzze'ye yönelik saldırının gerçekleştiği Zellakiyat'ın karşısında yer alan rejim kontrolündeki Helfaya'nın güneyinde bulunuyor. Terabia'da HTŞ'nin, Esed rejiminin operasyon merkezine sızdığı belirtiliyor.

Muhalifler saldırıda HTŞ'ye bağlı bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcıları operasyon odası merkezinin içerisinde infilak ettirdiğini ve 7 Rus askerin öldüğünü öne sürdü.

Rejim saldırısının gerçekleştiği bölgenin konumu:

Muhalif kaynakların aktardığı bilgiye göre grup bir diğer saldırıyı da Lazkiye bölgesindeki Türkmen Dağı'nda gerçekleştirdi. Nahşeba yakınlarındaki askeri noktalara düzenlenen saldırılarda en az 10 rejim askerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Bölgenin konumu:

Gruba yakın kaynaklar saldırıların süreceğini ifade etti.

Türkiye ile Rusya öncülüğünde varılan Soçi mutabakatı gereği çatışma bölgesinden ağır silahların çekilmesi ve saldırıların durdurulması kararlaştırılmıştı. Ancak Esed rejimi rutin bir şekilde bu mutabakatı ihlal ederek sivil alanları hedef aldı. Esed rejiminin mutabakat süresince düzenlediği en şiddetli saldırı ise dün gerçekleşti.

Hama'nın kuzey kırsalında yer alan Zellakiyat'ta muhaliflerin elindeki askeri bölgelere dün kapsamlı bir kara saldırısı düzenleyen Esed rejimi, Ceyş el İzze grubuna bağlı en az 23 muhalif savaşçıyı öldürmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.