Tahriru'ş Şam 9 IŞİD'liyi öldürdü

Tahriru'ş Şam 9 IŞİD'liyi öldürdü

Hama ili doğu kırsalında muhalifler ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD mensubu öldürüldü.

Hama ili doğu kırsalında muhalifler ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD mensubu öldürüldü.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Hama ili doğu kırsalında IŞİD ile Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı muhalif savaşçılar arasında yaşanan çatışmalarda en az 9 IŞİD'li öldürüldü.

Hama doğu kırsalındaki bölgede IŞİD'in ilerleme sağladığı noktaların geri alınmasına yönelik HTŞ'ye bağlı muhalifler tarafından bu sabah başlatılan saldırılarda birden fazla nokta örgütten geri alındı.

Geçtiğimiz gün bölgede ilerleme sağlayan IŞİD'in, Ebu Hanadik ve köyü ve yakınındaki bir tepeyi kontrol altına aldığını ifade eden yerel kaynaklar, HTŞ'ye bağlı muhaliflerin bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda bölgelerin örgütten geri alındığını ifade etti.

Öldürülen IŞİD'lilerin görüntüleri yayınlandı

Öte yandan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlı İba Haber Ajansı, bölgede yaşanan çatışmalarda öldürülen IŞİD'lilere ait görüntüleri yayınladı. Görüntülerin yayınlanmasından sonra ajans tarafından servis edilen bir diğer haberde, örgütün elindeki başka bir bölgeyi geri almaya yönelik de saldırıların başlatıldığı ifade edildi.

İba Haber Ajansı tarafından yayınlanan görüntü:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.