Tahriru'ş Şam Arsal'deki çatışmalar ile ilgili rakamları yayınladı: En az 200 ölü

Tahriru'ş Şam Arsal'deki çatışmalar ile ilgili rakamları yayınladı: En az 200 ölü

Tahriru'ş Şam, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal bölgesi kırsalında Hizbullah milislerinin başlattığı saldırı ile ilgili 5 günlük rakamları açıkladı.

Tahriru'ş Şam, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal bölgesi kırsalında Hizbullah milislerinin başlattığı saldırı ile ilgili 5 günlük rakamları açıkladı

İran destekli Hizbullah milisleri Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsal bölgesi kırsalında Suriye rejiminin hava desteğiyle muhaliflere yönelik bir operasyon başlatmıştı. Operasyonun başlamasının üzerinden geçen 5 günlük süre içinde çok fazla zayiat veren Hizbullah güçleri bölgede kayda değer bir ilerleme sağlayabilmiş değil. 

Tahriru'ş Şam kaynakları bölgede yaşanan çatışmalar ile ilgili 5 günlük süreci özetleyen bir infografik yayınladı. Bölgede Hizbullah milisleri ile yaşanan çatışmalara ait ayrıntıları medya organları üzerinden paylaşan grubun yayınladığı infografikte çarpıcı rakamlar yer alıyor.

Grubun yayınladığı infografik:

Grubun yayınladığı infografikte yer alan rakamlara göre, Hizbullah milisleri ve müttefikleri 5 günlük süre içinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik 10 bin ağır silah atışı gerçekleştirdi. İran'ın desteklediği Hizbullah milislerinin sivil halka ait 5 aracı güdümlü anti tank füzeleriyle hedef alması sonucu 2 sivil yaşamını yitirdi birkaç sivil de yaralandı.

Yine ifade edilen rakamlara göre, yaşanan çatışmalarda 8 muhalif yaşamını yitirdi.

Saldırıyı başlatan tarafların kayıpları

İran destekli Hizbullah milisleri, Lübnan Ordusu ve Esed rejiminin Arsel bölgesindeki muhaliflere yönelik başlattığı saldırılarda 5 günde verdiği kayıplar oldukça dikkat çekici. 

Tahriru'ş Şam'ın yayınladığı rakamlara göre, beş günlük süre içinde saldırıyı başlatan taraflardan 200'den fazla kişi öldü, 250'den fazla kişi yaralandı ve 1 kişi sağ olarak yakalandı. 

Bölgede halen devam eden çatışmalarda İran destekli Hizbullah milislerine ait 1 tank, 2 buldozer, 3 askeri araç ve 1 ağır silah imha edildi. 

Bölgede devam eden çatışmaları anlık olarak takip edebilirsiniz.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.