Tahriru'ş Şam biri rütbeli 8 rejim askerini esir aldı

Tahriru'ş Şam biri rütbeli 8 rejim askerini esir aldı

Halep kırsalında ilerleme girişiminde bulunan rejim güçleri ile muhalifler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) Halep kırsalında ilerleme girişiminde bulunan rejim güçlerinin saldırısını püsküttüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Halep'in güney kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik ilerleme girişiminde bulunan rejim güçlerinin saldırısı püskürtüldü.

Başarısız rejim saldırısı sonucu aralarında saha komutanının da olduğu 8 rejim askeri esir alındı.

Halep'in güneyinden ilerleme girişimi

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Haber Ajansı tarafından aktarılan habere göre, rejim güçleri Halep'in güneyindeki El Ramlah köyü bölgesinde dün sabah saatlerinde bir ilerleme girişiminde bulundu.

Rejimin durdurulduğunu aktaran HTŞ kaynakları, esir alınan rejim askerlerinin görüntülerini paylaştı. Muhalif grubun aktardığı bilgilere göre, esir alınan rejim askerlerinden birisinin saha komutanı olduğu ifade ediliyor.

Ajans tarafından yayınlanan görüntüler:




Rejim güçleri ve yabancı Şii milisler geçtiğimiz aydan bu yana Halep'in güney kırsalındaki bölgede ilerleme girişimlerinde bulunuyor. Bu girişimlere eş zamanlı olarak Hama kuzey kırsalındaki rejim güçlerinin de muhaliflere karşı saldırılar düzenlediği biliniyor.

Halep'in güney, Hama'nın kuzey kırsalında rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin düzenlediği ilerleme girişimlerine Rusya ve rejime ait savaş uçakları da destek sağlıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.