Tahriru'ş Şam güneydeki savaşa hazırlanıyor

Tahriru'ş Şam güneydeki  savaşa hazırlanıyor

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Tahriru'ş Şam'a bağlı güçleri rejim saldırısına hazırlık yaptığı bildirildi.

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Tahriru'ş Şam'a bağlı güçleri rejim saldırısına hazırlık yaptığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) Suriye'nin güneyindeki Dera bölgesine rejimin başlatacağı saldırıya, bir karşı saldırırıyla hazırlık yapıyor.

HTŞ'nin Dera bölgesindeki askeri yönetici Ebu Cabir el Şami tarafından yapılan yazılı açıklamada, savaşıların kendilerini bölgede başlayacak rejim koalisyonu saldırısına karşı hazırlamaları istendi.

Şami açıklamasında, "Himmetinizi güçlü kılın ve kendinizi rejim ve müttefiklerinin düzenleyeceği saldırıyı geri püskürtmek için hazırlayın" ifadelerini kullandı.

Ebu Cabir el Şami İba Ajansı'na yaptığı açıklamalarda ayrıca, bölgenin konumu itibariyle rejimin saldırıya geçmesiyle şiddetli çatışmaların yaşanmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonu Suriye'nin güneyindeki Dera iline yönelik düzenlenecek saldırı için uzun bir süredir bölgeye askeri yığınak yapıyor.

ABD ise rejim koalisyonunun Suriye'nin güneyinde başlatmak üzere olduğu saldırılardan endişe duyduğunu açıklamış, gerekli önlemlerin alınacağını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.