Tahriru'ş Şam Hama kırsalını askeri bölge ilan etti

Tahriru'ş Şam Hama kırsalını askeri bölge ilan etti

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren en büyük grup olan Tahriru'ş Şam, Hama'nın kuzey kırsalını askeri bölge ilan etti.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren en kapsamlı muhalif grup olan Tahriru'ş Şam (HTŞ) Hama'nın kuzey kırsalını askeri bölge ilan etti. HTŞ'nin güney kesiminin liderliğinden Cuma günü yapılan resmi açıklamada Hama'nın kuzey kırsalı halkına mektup gönderildiği ve rejim güçlerine yakın yerleşim yerlerinin boşaltılmasının istendiği ifade edildi.

Açıklamada Dera'daki muhaliflere destek amacıyla askeri bir hamle yapılacağı ve sivillerin zarar görmemesi için, bölgedeki ailelerin açıklamanın yayınlanma tarihinden itibaren 48 saat içerisinde bölgeden ayrılması doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. 

Tahriru'ş Şam bölge halkına söz konusu tahliye sürecinde mümkün olduğu kadar yardımcı olunacağını da belirtti. Grubun güney kesiminin yaptığı açıklamada, bölgede silah taşıyabilecek olan tüm insanların silahlanması ve "kardeşlerine yardım etmek ve topraklarını özgürleştirmek için" harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Öte yandan bölgedeki siviller adına herhangi bir imza yahut isim taşımayan bazı açıklamalar da sosyal medyada yayınlandı. Bu açıklamalar doğrultusunda sivillerin bazıları Tahriru'ş Şam operasyonunu sorgularken, bazıları ise bu hamleye destek vereceklerini ifade etti.

Tahriru'ş Şam Dera'da rejim saldırıları başladığında, kuzeydeki tüm gruplara seferber olarak cepheleri açma çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.