Tahriru'ş Şam Hizbullah ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını paylaştı

Tahriru'ş Şam Hizbullah ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını paylaştı

Arsal bölgesinde Hizbullah ile Tahriru'ş Şam arasında yapılan anlaşmanın ayrıntıları paylaşıldı.

Tahriru'ş Şam grubuna bağlı İba Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki taraf arasında 27 Temmuz'da başlayan ateşkes anlaşması belli şartları öngörüyor. 

Geçtiğimiz Perşembe günü yürürlüğe girdiği ifade edilen anlaşmayan göre, ilk olarak bölgede kuşatma altında olan muhalifler hafif silahları ile birlikte İdlib'e dönecekler. Açıklamada belirtildiğine göre, bölgedeki mültecilerden de İdlib'e dönmek isteyenlere izin verilecek.

Muhaliflerin kuşatma altındaki Batı Kalamun bölgesinden çıkması ile eş zamanlı olarak Tahriru'ş Şam'ın elinde esir olan 5 Hizbullah milisi de serbest bırakılacak. 

Tahriru'ş Şam grubunun Batı Kalamun bölgesi yöneticisi Ebu Malik El Şami'nin açıklamasına göre, anlaşmanın başladığı vakitlerde Hizbullah milislerinin birtakım ihlallerde bulunması üzerine 3 milis daha Tahriru'ş Şam tarafından esir alındı. El Şami, tahliye sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için Hizbullah milislerinden toplam 8 kişiyi ellerinde tuttuklarını ifade etti.

İba Ajansı tarafından yapılan açıklamada bölgedeki ateşkes anlaşmasının Lübnan hükümeti ve Hizbullah ile Tahriru'ş Şam arasında yapıldığı da kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.