Tahriru'ş Şam İdlib'de rejime bağlı 4 kişiyi yakaladığını açıkladı

Tahriru'ş Şam İdlib'de rejime bağlı 4 kişiyi yakaladığını açıkladı

Tahriru'ş Şam'a bağlı muhaliflerin İdlib'in kuzeyindeki bölgede Esed rejimine bağlı olarak görev yapan dört kişiyi yakaladıkları bildirildi.

Muhalif gruba bağlı "İba Haber Ağı" tarafından yapılan açıklamada, İdlib'in kuzey kırsalındaki sınır bölgesinde bulunan "Kah" köyünde, Rusya ve İran destekli Esed rejimi adına çalıştıkları belirtilen 4 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlıemniyet birimi, kuzey İdlib sınır bölgesinde bulunan "Kah" köyünde Nusayri rejimine bağlı 4 kişiden oluşan bir hücreyi yakaladı. Emniyet birimi yetkililerinden Halid eş Şami şunları söyledi: Hücrenin görevi, fotoğraf çekmek, mücahidlerin karargâhları ve kontrol noktaları hakkında bilgi toplamak"

"TSK konvoylarının resimlerini çekiyorlar"

"Şami şunları da söyledi: Hücre yapılanması lideri Ranis Ramazan'la yürütülen soruşturma sırasında, Nusayri rejimine bağlı Hava İstihbarat biriminden "Muhammed Nezir" isimli birisiyle ilişkilerinin bulunduğunu, başlangıçta para karşılığında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri konvoylarının resimlerini çektiklerini, ilişkinin gelişmesiyle bazı mücahid komutanlar ve kaldıkları yerler hakkında da malumat talep ettiklerini itiraf etti"

Muhalif grup ayrıca yakalanan 4 kişinin fotoğrafını yayınladı:

56.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.