Tahriru'ş Şam, savaşçılarının eğitim görüntülerini yayınladı

Tahriru'ş Şam, savaşçılarının eğitim görüntülerini yayınladı

Suriyeli muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) savaşçılarının eğitim görüntülerini yayınladı.

İdlib'i büyük oranda kontrol eden Suriyeli muhalif grup Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) savaşçılarının eğitim görüntülerini yayınladı.

Oldukça zorlu bir eğitimden geçirilen HTŞ savaşçılarının, askeri eğitimin yanısıra dini eğitim de aldıkları ifade edildi.

İba haber ajansı tarafından yayınlanan görüntülerde eğitim sürecini değerlendiren Tahriru'ş Şam Heyeti askeri liderlerinden Ebu Halid ed-Deri "Badiye bölgesinde bulunan kardeşleri şer'i, askeri ve fiziksel olarak hazırlamaya başladık. Öncü birliklerin birçok askeri eğitimden geçtikten sonra Allah'ın izniyle operasyonlara katılmaya hazır hale geldiler" dedi. 

Bölgeden haber aktaran kaynaklardan İba haber ajansı eğitim görüntülerine yer verdi.

Eğitim alan HTŞ savaşçılarına seslenen ilim adamı, "İşte bugün sevgili kardeşlerim, Allah'ın düşmanlarına karşı savaşmak için hazırlanmaktayız. Azminizi kaybetmeyin ve Hay olan Allah'a tevekkül edip, onun dinine yardım ederseniz o da size yardım eder, ayaklarınız sabit kılar. Allah'a tevekkül edin ve onun ismi ile savaşın" şeklinde konuştu.

Askeri eğitimin yanısıra dini eğitim de verildiği ifade edildi

HTŞ askeri lideri Ed-Duri, eğitim sürecini tamamlayanların operasyonlara katılmaya hazır olduğunu bildirdi

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.