Tahriru'ş Şam'dan Der'a'da rejime büyük operasyon

Tahriru'ş Şam'dan Der'a'da rejime büyük operasyon

Suriye'de geçtiğimiz günlerde ilan edilen Tahriru'ş Şam ilk operasyonunu ülkenin güneyindeki Der'a'da gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de en etkin birkaç muahlif grubun birleşmesiyle teşkil edilen ve daha sonra birçok grubun kendisine bağlandığı Tahriru'ş Şam, ilk eylemlerini ülkenin güneyindeki Dera'a'da gerçekleştirdi. Tahriru'ş Şam'ı oluşturan grupların daha çok ülkenin kuzey kesiminde güçlü olması nedeniyle, oluşumun ilk eylemlerini Kuzey Suriye'de gerçekleştireceği düşünülüyordu. Ancak ülkenin güney ucundan gelen haberler bu tahminleri boşa çıkardı.

"Zillettense ölüm" adı verilen operasyon bugün erken saatlerde iki bombalı araç saldırısı ile başladı. Tahriru'ş Şam'ın yanısıra Ahraru'ş Şam'ın ve ÖSO Güney Cephesi'nden bazı grupların da destek verdiği operasyonun hedefinde Dera'a El Beled'in Menşiyye mahallesi vardı. İki bombalı araç saldırısına ek olarak bir de tünel bombası saldırısı gerçekleştirildiği ifade edildi. Saldırılarda aralarında yüksek rütbeli isimlerin de bulunduğu 50'den fazla rejim unsurunun öldürüldüğü ve bazılarının esir alındığı, üç tankın da imha edildiği belirtildi. Saldırılarda ölen rejim askerlerinden bazılarının fotoğrafları rejim yanlısı hesaplar tarafından da yayınlandı.

Saldırılar sonucu Menşiyye mahallesinde bazı bölgeler muhaliflerin eline geçti. Çatışmaların sürdüğü bölgeye rejim tarafından tanklar ve uçaklarla bombardımanlar gerçekleştirilse de muhalif güçlerin ilerleyişinin sürdüğü kaydedildi.

Rejimi hedef alan bombalı araç saldırıları...








Gerçekleştirilen tünel bombası saldırısının görüntüsü...


Bombalı araç ve tünel bombası saldırılarının gerçekleştirdiği bölgenin haritası...


​Tahriru'ş Şam savaşçıları saldırıya hazırlanıyor.




Tahriru'ş Şam'ın saldırıda kullandığı ağır silah ve tank...



Saldırılarda öldürülen rejim unsurlarından bazıları...





Bölgede son duruma ilişkin harita. Kırmızı renk rejimi, yeşil renk muhalif savaşçıları temsil ederken sarı renkli bölgeler çatışmaların sürdüğü alanlar. Muhalif güçler Menşiyye içerisinde ilerleyişi sürdürüyor.


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.