Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücre evlerine operasyon

Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücre evlerine operasyon

Suriye'deki muhalif grup Tahriru'ş Şam, Kur'an eğitim merkezine düzenlenen saldırının ardından IŞİD'in İdlib'teki hücre evlerine baskınlar düzenledi.

Suriye'deki en büyük muhalif oluşumlardan olan Tahriru'ş Şam, IŞİD'in İdlib'teki hücre evlerine baskınlar düzenledi.

'IŞİD'in en büyük hücre yapılanması'

Grubun güvenlik ofisinden dün yapılan açıklamaya göre, İdlib kırsalındaki 3 bölgeye Tahriru'ş Şam'a bağlı emniyet güçleri tarafından operasyonlar düzenlendi. Açıklamada, düzenlenen operasyonların IŞİD'in bölgedeki en büyük hücre yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği kaydedildi.

9 IŞİD'li tutuklandı

İdlib kırsalında Tahriru'ş Şam'a bağlı emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda suikast saldırıları hazırlığında olduğu belirtilen 9 IŞİD'li tutuklandı. Ayrıca düzenlenen operasyonda 1 IŞİD üyesi üzerindeki patlayıcı kemeri infilak ettirdi. Grup, meydana gelen patlamada kimsenin zarar görmediğini duyurdu.

Ele geçirilen silah ve mühimmatlar dikkat çekici

Baskında patlatılmaya hazır bir bomba yüklü araç, birkaç motosikler, patlayıcı kemer ve yelekler, susturuculu tabanca ele geçirilenler arasında. Grubun emniyet ofisi dün düzenlenen baskınlarda IŞİD hücre evlerinde ele geçirilen silah ve mühimmatların sergilendiği görselleri paylaştı. 

Grubun baskınlarda ele geçirdiği silah ve mühimmatlar:

IŞİD'in Kuran eğitim merkezine saldırısı

IŞİD'in hücre evlerine yönelik düzenlenen bu sakınlar, İdlib kırsalında yer alan Hafasrace köyündeki Kur'an eğitim merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından yapıldı.

Kaynaklar bu bombalı saldırının da IŞİD'in bölgedeki hücre yapılanmaları tarafından gerçekleştirildiğini belirtiyorlar.

Düzenlenen saldırıda ölenler arasında çocuk yaşta öğrenciler ve Tahriru'ş Şam bünyesinde faaliyet gösteren öğretmenler de olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.