Tahriru'ş Şam'dan IŞİD'in bomba imalathanesine baskın

Tahriru'ş Şam'dan IŞİD'in bomba imalathanesine baskın

Tahriru'ş Şam grubu IŞİD'in İdlib'te bomba üretimi yaptığı eve baskın düzenledi.

İdlib'in güneyindeki Marzita beldesinde IŞİD'e ait olduğu ifade edilen patlayıcı imalathanesine Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ)'ne bağlı güçler tarafından gerçekleştirilen baskında çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Suikast için özel el yapımı patlayıcılar

Muhalif gruba bağlı İba Haber Ajansı'nın Arapça bölümünden dün akşam saatlerine yapılan açıklamaya göre, İdlib'in güneynde IŞİD'e ait olduğu ifade edilen imalathaneye gerçekleştirilen baskında çok sayıda el yapımı patlayıcı ve üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Ajansın yaptığı açıklamada suikast için özel olarak üretilmiş, araç altına yapıştırmak için mıknatıslı olarak üretilen patlayıcılar da baskında ele geçirilen malzemeler arasında.

Öte yandan İba Haber Ajansı tarafından baskında ele geçirilen malzemelere ait görüntüler de kamuoyu ile paylaşıldı.

Ajansın paylaştığı görüntüler:


IŞİD hücre yapılanmasına yönelik baskınlar

Tahriru'ş Şam grubu geçtiğimiz temmuz ayında İdlib kenti ve çevresinde IŞİD'in bölgedeki hücre yapılanmalarına yönelik geniş çaplı baskınlar gerçekleştirmiş, düzenlenen baskınlarda 100'ün üzerinde IŞİD'li gözaltına alınmıştı. Ayrıca temmuz ayında düzenlenen baskınlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirilmişti.

Tahriru'ş Şam tarafından düzenlenen baskınlarda bir IŞİD üyesi gerçekleştirilen baskında üzerindeki patlayıcı yeleği infilak ettirmiş, patlamada kendisinden başka kimse ölmemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.