Tahriru'ş Şam'dan kuzeyde Dera için birleşme çağrısı

Tahriru'ş Şam'dan kuzeyde Dera için birleşme çağrısı

Tahriru'ş Şam, Suriye'nin kuzeyindeki muhalif gruplara ortak operasyon odası kurulması çağrısında bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki etkili muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam, bölgede faaliyet gösteren diğer gruplara, Dera'daki muhaliflere destek için ortak operasyon odası kurulması çağrısında bulundu.

"En sorunlu dönem"

Grubun sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılan açıklamada, Suriye'de rejim karşıtı mücadelenin zor günler geçirdiği vurgulandı: "2011 yılı başlarında Güney bölgesinden zuhur eden mübarek devrim, mücrim rejim ve rejimin Ruslardan ve İranlılardan oluşan müttefiklerinin saldırıları ile beraber devrim boyunca en sorunlu dönemini yaşıyor."

"Siyasi süreci boşa çıkarın"

Açıklamada, Suriye'de uzlaşı temelinde devam eden barış süreçleri de hedefteydi: "Şam devrimine sadık ve düşkün olanların üzerine düşen, siyasi süreçlerin ve aldatıcı konferansların boşa çıkarılmasıdır. Bu süreçler ancak Beşar'ın azgınlığını artırmaktan, devrimi zayıflatmaktan, devrimin çocuklarını yerinden etmekten ve bölgelerin yıkılmasından ibarettir."

Dera'ya destek çağrısı

Muhalif grup, Suriye'nin güneyinde faaliyet gösteren muhaliflere destek olunması gerektiğini vurguladı: "Güneydeki izzetli halkımızın sabırlı, sebatlı ve savaş ve cihat seçeneğini önceleyen şerefli duruşu ile beraber bizler ve diğer mücahid gruplar cihadi görevin ve devrimsel sorumluluğun oluşturduğu zorunluluk ile düşmanlara karşı güney halkına destek vermek ve yardımcı olmakla onların yükünü hafifletmeye hazırız.

Biz Tahriru'ş Şam Heyeti olarak bütün grup ve cemaatlerdeki kardeşlerimize -yardımlaşmak için- elimizi uzatıyoruz. Onları güneydeki kardeşlerimize yardım edecek ve saflarımızı sıklaştıracak ortak operasyon odası kurmaya davet ediyoruz."

Tahriru'ş Şam, ülkenin kuzeyinde bir ortak operasyon odası kurularak rejime yönelik saldırı başlatmak ve böylece rejimin güçlerini güneye odaklamasının önüne geçmek istiyor. Aynı zamanda muhalif grupların bir araya gelerek rejime yönelik saldırılar düzenlemesinin, ülkede devam eden Astana sürecine de darbe vurması da mümkün.

Rejimin Dera saldırıları sürüyor

Dera'da rejimin devam ettiği saldırılar, Busra'l Harir ve Lecat bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Rejim bölgeye ağır silahlar ve napalm bombalarıyla saldırıya devam etse de ciddi bir ilerleme kaydedebilmiş değil. Busra'l Harir önlerinde yoğunlaşan çatışmalarda rejime bağlı Şii milislerin kayıplar verdiği ifade ediliyor.

g1-002.jpg
Yüksek kalitede harita için görsele tıklayın

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.