Tahriru'ş Şam'dan Türkiye'ye çağrı: Kapıların kapanması hayati tehlike arz ediyor

Tahriru'ş Şam'dan Türkiye'ye çağrı: Kapıların kapanması hayati tehlike arz ediyor

Suriyeli muhalif grup tarafından yayınlanan videoda, son dönemde Türk sınır muhafızlarının sığınmacılara yönelik işledikleri suçlara dikkat çekildi.

Suriye'deki en geniş ve organize muhalif grup olan Tahriru'ş Şam tarafından resmi kanallar aracılığıyla paylaşılan videoda, Türkiye sınırında Suriyeli mültecilerin maruz kaldığı muamele eleştirildi.


"Suriye halkının canları, yakın bildiklerimizin gözünde önemsiz oldu! Ya uzaktakilerden ne beklemeliyiz?" ifadesinin yer aldığı videoda, Türk sınır muhafızlarının saldırısına uğrayan sığınmacıların görüntülerine yer verildi. 

IŞİD'in geri çekilmesi sonrası ABD destekli PKK unsurlarının kontrolüne geçen bölgelerden ayrılan sivillerin İdlib'e ulaşarak Türkiye'ye geçiş yapmak istediği belirtilen videoda, "(Sığınmacıların) Birçoğu için Türkiye en güvenli sığınaktı. (Ancak) Geçtiğimiz Haziran ayının başından beri sığınmacılar Türkiye sınırında muhafızlar tarafından tekrar hedef alınmaya başlandı." denildi.

 

Ayrıca videoda, sınır kapılarının kapatılmasının Suriye halkı için hayati tehlike arz ettiği vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.