Taliban, ABD yanlısı hükümet konvoyunu vurdu: En az 50 ölü

Taliban, ABD yanlısı hükümet konvoyunu vurdu: En az 50 ölü

Taliban'ın ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde askeri konvoyu hedef aldığı saldırıda onlarca asker öldü ve yaralandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Afganistan'daki savaşa devam' kararı almasının ardından, Taliban güçleri ülkedeki ABD yanlısı birliklere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Neva ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine bağlı askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada en az 50 asker öldü onlarca asker de yaralandı.

Kaynaklar askeri konvoya yönelik düzenlenen saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini ifade ederken, konvoydaki çok sayıda askeri aracın büyük oranda hasar gördüğü aktarılan bilgiler arasında.

Hilmend Valiliği de askeri konvoya yönelik düzenlenen saldırıyı doğrularken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir rakam vermedi.

Taliban: Hükümet güçlerinden 58 kişi öldü 18 kişi yaralandı

Taliban tarafından yapılan bir açıklamayla saldırının sorumluluğu üstlenilirken, bomba yüklü araç ile düzenlendiği belirtilen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 58 kişinin öldüğü 18 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Nekibullah Kandahari isimli Taliban savaşçısı tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda ayrıca çok sayıda askeri aracın tahrip olduğu ifade edildi.

Taliban güçleri geçtiğimiz hafta da ülkenin güneyindeki Hilmend ili merkezi Leşkergah'ta Kabil hükümeti güçlerine yönelik bombalı araç saldırısı düzenlemiş, saldırıda hükümet güçlerinden 30'dan fazla kişi ölmüştü. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.