Taliban Afgan Özel Kuvvetler üssüne saldırdı: 100'e yakın asker öldü

Taliban Afgan Özel Kuvvetler üssüne saldırdı: 100'e yakın asker öldü

Taliban Afganistan'da Özel Kuvvet birimlerinin askeri üssüne yönelik bir saldırı gerçekleştirdi.

Taliban Afganistan'da Özel Kuvvet birimlerine ait bir askeri üssüne yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Saldırı Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Meydan Vardak ilinin merkezi olan Meydanşehr ilinde bugün sabah saatlerinde düzenlendi. Şehirde Kabil hükümetine bağlı Özel Kuvvetler'in askeri üssüne yönelik saldırıda hükümet kaynaklarına göre en az 50 asker ölürken, 60 asker ise yaralandı. Saldırıya hedef olan askeri üste büyük tahribat oluştu.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamayla Taliban saldırının sorumluluğunu üstlendi. Hareket, saldırının üssü hedef alan bir bombalı araç saldırısıyla başladığını belirtti. Taliban'ın açıklamasına göre, bomba yüklü Humvee tipi araç, üssün içerisine kadar girmeyi başardı ve üssün merkezine infilak ettirildi.

Meydanşehr'in konumu:

Patlamanın ardından ağır silahlı iki Taliban mensubu, ciddi oranda tahrip olan üssün içerisine girdi ve üssün içerisindeki askerlerle çatışmaya başladı. Yaklaşık üç saat süren çatışmalar, Taliban'a göre 90'dan fazla Özel Kuvvet birimine mensup askerin ölümü, 100'den fazlasının ise yaralanmasıyla sonuçlandı.

Patlamanın ardından askeri üste oluşan tahribatın boyutları kameralara yansıdı:

Başkent Kabil'e oldukça yakın bir noktada düzenlenen saldırı, ülkede bu yıl düzenlenen en kanlı saldırılardan biri niteliğinde.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.