Taliban Afganistan barış görüşmelerinde ABD ile anlaşmaya varıldığı iddiasını yalanladı

Taliban Afganistan barış görüşmelerinde ABD ile anlaşmaya varıldığı iddiasını yalanladı

Taliban, ABD ile ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi konusunda anlaşma sağladığı iddiasını yalanladı.

ABD ile Taliban arasında 25 Şubat'ta Doha'da yeniden başlayan müzakereler sürüyor.

Görüşmelerin ardından, iki tarafın bazı konularda anlaştığı, Taliban'ın El Kaide ve benzeri gruplarla bağlarını koparmayı ve onlara karşı yürütülen mücadeleye dahil olmayı kabul ettiği iddia edildi. Aynı zamanda ülkede ateşkes ve ABD askerlerinin çekilmesi konusunda da anlaşmaya varıldığı öne sürüldü.

Kısa bir süre sonra, Taliban bu yöndeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yayınladı.

Taliban'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, görüşmelerde ABD'nin ülkeden çekilmesi ve Afganistan'ın diğer ülkelere yönelik bir tehdit teşkil etmemesi konularının görüşüldüğü belirtildi. Taliban, Doha görüşmelerinde yabancı güçlerin ülkeden ne zaman ve ne şekilde çekileceğinin de görüşüldüğünü ifade etti.

Öte yandan açıklamada basında çıkan haberler de yalanlandı. Taliban, görüşmelerde bu gündemin dışına çıkılmadığını, herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ve yayılan haberlerin asılsız olduğunu vurguladı.

İki taraf arasında görüşmelerin devam edeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.