Taliban, Afganistan'ın Güneyinde Toprak Kazanmaya Devam Ediyor

Taliban, Afganistan'ın Güneyinde Toprak Kazanmaya Devam Ediyor

Uruzgan vilayetinin başşehri Tarin Kot'a kadar ilerleyen Taliban, bölgede toprak kazanmaya devam ediyor.

ABD ve Koalisyon güçlerinin, Afganistan savaşının başlarında geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirerek Taliban'dan ele geçirdiği ve binlerle ifade edilen kayıplar verdiği Helmand vilayeti, geçtiğimiz aylarda Taliban operasyonlarına şahit olmuştu. Musa Kale, Gereşk, Sangin gibi bölgeleri hakimiyeti altına alan Taliban güçleri vilayetin başkenti Leşker Gâh şehrini de kuşatmıştı. Söz konusu kuşatma ve Taliban'ın ilerleyişinde çatışmalar sürerken, Helmand vilayetinin doğu komşusu Uruzgan'dan da Taliban'ın ilerleyişine dair haberler gelmeye başladı.

Taliban, vilayetin başkenti Tarin Kot'u günler önce kuşatmıştı. Bugün ise Taliban'ın şehre girdiği, çatışmaların şehir merkezinde devam ettiği ve birçok hükümet yetkilisinin şehri terketmeye başladığı belirtildi. Afgan hükümetinin Kandahar şehrinden gönderdiği takviye birlikler ve Koalisyon güçlerinin hava saldırılarına rağmen, Taliban ilerleyişi halen devam ediyor.

70,000 nüfuslu şehrin Taliban'ın eline geçmesi halinde, ülkenin güney bölgeleri ile iç kesimler arasındaki otoyol ulaşımı daha da zor hale gelecek. Söz konusu saldırıların başarısı halinde Taliban'ın bir sonraki hedefinin Gazni yahut Kandahar vilayeti olacağı iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.