Taliban başkent Kabil'de NATO konvoyunu hedef aldı: 13 ölü ve yaralı

Taliban başkent Kabil'de NATO konvoyunu hedef aldı: 13 ölü ve yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de ABD konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO güçlerine ait askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Başkent Kabil'in 5'inci bölge olarak bilinen askeri alanında meydana gelen saldırıda NATO bünyesinde görev yapan Danimarka güçlerine ait askeri araçlarda hasar meydana geldi. Kaynaklar en az 2 askeri aracın tahrip olduğunu ifade ederken, yabancı askerlerden en az 13'ünün öldüğünü veya yaralandığını aktarıyor.

Taliban saldırıyı üstlendi: "16 ölü ve yaralı"

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırının ardından Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlenirken, yabancı güçlere ait askeri konvoyun bir Taliban savaşçısı tarafından bomba yüklü araçla hedef alındığını ifade etti.

Mücahid, ABD güçlerine ait 3 zırhlının büyük oranda hasar gördüğünü ifade ederken, saldırıda 16 yabancı askerinin öldüğünü veya yaralandığını belirtti.

Olay yerinden ilk görüntüler:



Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.