Taliban bir haftada 10'uncu vilayet merkezini ele geçirdi

Taliban bir haftada 10'uncu vilayet merkezini ele geçirdi

Son dönem saldırılarına hız veren Taliban, hükümet yetkilileriyle sağlanan anlaşmayla Gazni şehir merkezini kontrolü altına aldı.

Taliban son bir haftalık süre zarfında toplamda 10 vilayet merkezini ele geçirdi.

6 Ağustos tarihinden bugüne Taliban vilayet merkezlerinde ABD'nin hava saldırılarına rağmen ilerlemeye devam ediyor.

Bugün ülkenin güneyindeki Gazni şehrinin de Taliban eline geçmesiyle, 6-12 Ağustos tarihleri arasında hareketin kontrol altına aldığı vilayet merkezi sayısı 10'a yükseldi.

Taliban Nimruz'un merkezi Zerenc, Cevzcan'ın merkezi Şibirgan, Tahar'ın merkezi Talukan, Samangan'ın merkezi Aybek, Baglan'ın merkezi Pul-i Humri, Badahşan'ın merkezi Feyzabad, Kunduz, Ferah ve Saripul şehirlerini kontrol altına almıştı.

Gazni şehir merkezi ele geçirildi

Uzun süredir kuşatma altında tuttuğu şehre Taliban birkaç hafta önce birçok yönden giriş yapmıştı ve şehir merkezinde yer yer çatışmalar sürüyordu.

Taliban ile şehrin Kabil yönetimine bağlı yöneticileri arasında müzakereler de devam ediyordu. Taliban, şehrin çatışmasız bir şekilde kendilerine teslimi için Gazni Valisi Davud Lagmani ile de temas kurmuştu.

Temasların ardından Lagmani, beraberindeki yöneticiler ve askerler ile beraber şehri terk ederek başkent Kabil'e doğru yola çıktı.

Başkent Kabil'e 150 kilometre mesafedeki Gazni'den ayrılan Lagmani'nin konvoyuna güvenlik amacıyla Taliban eşlik etti.

Hükümet güçlerinini ayrılmasıyla Taliban şehri tamamen ele geçirdi. Şehrin merkezi cezaevindeki Taliban mahkumları bırakılırken, meydanlar ve valilik binası gibi önemli merkezler de Taliban kontrolüne girdi.

Böylece Gazni şehri, Taliban'ın kontrol ettiği 10'uncu vilayet merkezi oldu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.