Taliban: Birleşmiş Milletler ABD'nin sivillere yönelik suçlarını soruşturmalı

Taliban: Birleşmiş Milletler ABD'nin sivillere yönelik suçlarını soruşturmalı

Taliban'ın, ABD'nin Afganistan'adki savaş suçlarının soruşturulması için BM'ye başvuruda bulunacağı ifade ediliyor.

Taliban'ın, ABD'nin Afganistan'adki savaş suçlarının soruşturulması için Birleşmiş Milletler'e (BM) başvuruda bulunacağı ifade ediliyor.

Taliban Sözcüsü ve 'Afganistan İslam Emirliği' Enformasyon ve Kültür Bakan Yardımcısı Zebihullah Mücahid, Sputnik'e verdiği bir röportajda, ABD'yi BM'ye şikayet etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Afganistan'da 26 Ağustos günü başkent Kabil'deki havalimanında bir saldırı meydana gelmişti. IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda ABD askerleri hedef alınmış, ABD askerlerinin de saldırı sonrası bölgedeki sivillere ateş açarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Aynı zamanda saldırıdan birçok gün sonra ABD Kabil'de bir drone saldırısı düzenlemiş ve en az 10 sivil katledilmişti.

Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"Kabil'deki ve havalimanı çevresindeki olaylar genel olarak, kadın ve çocuklar da dahil sivillerin ölümüyle sonuçlandı. Bu insanlığa karşı bir suç ve hukuki bir mesele. Bunun kabul edilmesinde ısrarcıyız ve BM ile diğer yetkililere şikayette bulunacağız."

Taliban'ın resmi şikayetlerinden bir sonuç çıkması beklenmese de, Afganistan'daki yeni yönetimin, ABD destekli güçlerin Afganistan'da imza attığı suçların takibi konusunda ısrarcı olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.