Taliban bu bayram da af ilan etti

Taliban bu bayram da af ilan etti

Taliban geçen bayram olduğu gibi bu bayramda da af ilan etti.

Taliban'a bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, hareketin lideri Heybetullah Ahundzade tarafından mahkumların birçoğunu kapsayan af ilan edildiği duyuruldu.

Açıklamada, Taliban'a bağlı "Mahkum İşleri Komisyonu"nun gerekli düzenlemelerin ardından "yüzlerce" mahkumu serbest bırakacağı ve bayramda aileleriyle vakit geçirmelerini sağlayacağı ifade edildi.

Kaç mahkumun bahyram affı sebebiyle serbest bırakılacağının belirtilmediği açıklamada, ilerleyen dönemde serbest bırakılan mahkumlarla ilgili detaylı bilgi paylaşımı yapılacağı ifade edildi.

Kabil hükümeti ateşkes ilan etti

ABD destekli Kabil hükümeti Taliban'a karşı kurban bayramı sebebiyle dün bir ateşkes ilanı yaptı. Devlet Başkanı Eşref Gani, şartlı olarak sunulan ateşkesin yarından -bugün- itibaren başlayacağını belirterek, bunun Taliban'ın ateşkesi koruduğu sürece devam edeceğini öne sürdü.

Eşref Gani'nin ofisi tarafından bugün yapılan bir diğer açıklamada, ateşkes çağrısına yanıt verene kadar Taliban'a karşı operasyonların süreceği ifade edildi.

Taliban her bayram af ilan ediyor

Taliban tıpkı geçmiş dönemde olduğu gibi her bayram çatışmalarda esir düşenlerin ağırlıkta olduğu mahkumları serbest bırakıyor. 

Hareket, geçtiğimiz ramazan bayramında da Heybetullah Ahundzade'nin emriyle çok sayıda mahkumu serbest bırakmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.