Taliban bu sefer Kunduz'da içeriden saldırdı

Taliban bu sefer Kunduz'da içeriden saldırdı

Taliban'ın son dönemlerde oldukça sıklaştırdığı 'içeriden' saldırılarına bir yenisi daha eklendi.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in bu sabah yaptığı açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinde Kabil hükümeti güvenlik güçlerinin arasına sızmış bir Taliban mensubunun düzenlediği saldırıda 3 ABD askeri öldü.

Zebihullah Mücahid'in ifadelerine göre, Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin arasında görevini sürdüren Taliban savaşçısı, yanına yaklaştığı ABD askerlerinin üzerine ateş açtı. Açıklamada 3 ABD askerinin öldüğünü kaydeden Mücahid, güvenlik güçleri içine sızmış Taliban savaşçısının da diğer yerli güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü kaydetti.

Ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinin konumu:

 

Son iki ayda üçüncü saldırı

Bu açıklamayla birlikte Taliban'ın son iki ayda "içeriden" düzenlediği saldırıların sayısı üçe yükselmiş oldu. 

Geçtiğimiz Haziran ayında biri ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde diğer ise güneydeki Kandahar'da olmak üzere iki saldırı düzenlenmişti. Taliban, Nangarhar'da gerçekleştirilen saldırıda 4 ABD askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Yine Haziran ayında Kandahar'daki bir askeri üstte gerçekleşen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 30 kişi ölmüştü.

Öte yandan Kunduz ilinin farklı bölgelerinde Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmakta. Çatışmalara ABD'nin hava desteği sağladığı ve sahada asker bulundurduğu yerel kaynaklar tarafından ifade edilmekte.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.