Taliban diplomatik temaslara hız verdi

Taliban diplomatik temaslara hız verdi

Taliban, Afganistan'da barış sürecinde ilerleme kaydedilirken, dünya ülkeleriyle siyasi temaslarına da hız veriyor.

Taliban, Afganistan'da barış sürecinde ilerleme kaydedilirken, dünya ülkeleriyle siyasi temaslarına da hız veriyor.

Bu kapsamda Taliban Siyasi Ofisi üyeleri, başta bölge ülkeleri olmak üzere birçok yerel ve küresel aktörle görüşmeler gerçekleştiriyor.

Son süreçte Taliban, ABD ve Kabil hükümetinin yanı sıra Çin, Endonezya, İran ve Rusya gibi birçok ülkenin temsilcileriyle görüştü.

Görüşmelerde ikili ilişkiler, Afganistan'ın geleceği, yabancı yatırımlar, Taliban'ın yaptırım listelerinden çıkarılması gibi konular ele alındı.

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Dr. Muhammed Naim'in sosyal medya üzerinden aktardığı bilgilere göre, son dönemde gerçekleştirilen görüşmeler şu şekilde:

- 3 Aralık'ta Taliban Siyasi Ofis Şef Yardımcısı ve Doğu Asya Ülkeleri Temas Bölümü Şefi Mevlevi Abdusselam Hanefi liderliğindeki heyet, Çin'in Katar Büyükelçisi Zhou Jian ve ekibiyle görüştü.

- 2 Aralık'ta Taliban Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader Ahund liderliğindeki heyet, Endonezya'nın Katar Büyükelçisi Rızvan Hasan ile görüştü.

- 2 Aralık'ta Taliban Siyasi Ofisi BM ve STK'lar ile Temas Heyeti'nin temsilcisi Şahabeddin Dilaver ve Taliban'ın Sivil Kayıplarını Önleme Komisyonu İletişim Sorumlusu Zekiullah Şahab, Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) İnsan Hakları Şefi Fiona Frazer ve heyetiyle görüştü.

- 2 Aralık'ta Taliban Siyasi Ofis Şef Yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanikzay liderliğindeki heyet, BM Afganistan Genel Sekreterliği Özel Temsilcisi ve UNAMA Şefi Deborah Lyons ve heyeti ile görüştü.

- 1 Aralık'ta Taliban Siyasi Ofisi'nin Rusya, Orta Asya, İran ve Türkiye Temas Bölümü Şefi Kari Din Muhammed Hanif liderliğindeki heyet, Rusya'nın Katar Büyükelçisi Mohammad Khalouf ve heyeti ile görüştü.

- 30 Kasım'da Taliban Siyasi Ofisi'nin Rusya, Orta Asya, İran ve Türkiye Temas Bölümü Şefi Kari Din Muhammed Hanif liderliğindeki heyet, İran'ın Katar Büyükelçisi Hamid Rıza Dehkani ve heyetiyle görüştü.

Afganistan'da barış süreci hızlandıkça Taliban'ın dış görüşmelerinin de hızlanması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.