Taliban: Hakkani grubu lideri Celaleddin Hakkani vefat etti

Taliban: Hakkani grubu lideri Celaleddin Hakkani vefat etti

Taliban tarafından yapılan açıklamada Hakkani grubu lideri Celaleddin Hakkani'nin vefat ettiği ifade edildi.

Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da faaliyet gösteren Hakkani grubunun lideri Celaleddin Hakkani’nin öldüğü bildirildi.

İlk olarak, Sovyet işgalinde Hizb-i İslami Yunus Halis grubunun komutanı olarak savaşan Celaleddin Hakkani, ismini 1989'da Celalabad savunmasında duyurmuştu.

ha-001.jpg

Celaleddin Hakkani, Nisan 1991

Celaleddin Hakkani'nin uzun bir süredir sağlık problemleri sebebiyle grubun idari işlerini oğlu Siraceddin Hakkani'ye devrettiği biliniyordu.

Hakkani'nin bir diğer oğlu olan Bedreddin Hakkani ise 2012 yılında ABD insansız hava araçlarının Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlediği bir saldırıda öldürülmüştü.

ABD tarafından 'terör organizasyonu' olarak kabul edilen Hakkani grubu, Afganistan'daki ABD üslerine yönelik geniş çaplı bomba yüklü araç saldırıları düzenlediği biliniyor.

Hakkani ailesi ayrıca Afganistan'da Taliban'ın genel yönetim şurası üyesi. Celaleddin Hakkani Taliban'ın ülke yönetiminde olduğu dönemde bakanlık da yapmıştı.

Celaleddin Hakkani, 1996'da Afganistan'da iktidara gelen Taliban'a katılmış ve hareketin kurucu lideri Molla Muhammed Ömer'e bağlılığını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.