Taliban heyetinin Türkiye ziyareti ne anlama geliyor?

Taliban heyetinin Türkiye ziyareti ne anlama geliyor?

Afganistan'da yönetimi devralan Taliban'dan üst düzey bir heyet bugün Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Afganistan'da yönetimi devralan Taliban'dan üst düzey bir heyet bugün Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Taliban kaynakları ziyaretin Türkiye Dışişleri tarafından gelen davet üzerine gerçekleştiğini ifade ediyor.

'Afganistan İslam Emirliği'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ve beraberindeki heyetin Türkiye Dışişleri'nin davetlisi olarak sabah saatlerinde yola çıktığı ifade etmişti.

Taliban yönetiminin Türkiye ziyaretine Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin yanında, Enformasyon ve Kültür Bakanı Molla Hayrullah Hayrhva, İstihbarat Başkanı Molla Abdulhak Vasık, İçişleri Bakan Yardımcısı Mevlevi Nur Celal Celali, Siyasi Ofis Üyesi Mevlevi Şahabeddin Dilaver, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Muhammed Suheyl Şahin, Kıdemli Taliban yöneticisi Hacı Muhammed İbrahim ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi'de bulunuyor.

taliban-ankara.jpg

Taliban heyeti Ankara'da

Taliban'ın Türkiye ziyareti ne anlama geliyor?

İstanbul'a indikten sonra tarifeli uçakla Ankara'ya geçen Taliban heyeti burada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. Ardından tarafların heyetler arası görüşmeye geçmesi planlanıyor.

Tarafların görüşmesinde Kabil Havaalanı'nın işletilmesi ve güvenliği ile ilgili konuların görüşülmesi bekleniyor.

Afganistan'ın meşru yönetimi olarak tanınma arayışında olan Taliban'ın Türkiye ziyaretinde bu konunun da gündeme geleceği belirtiliyor.

Ankara'nın son verdiği mesajlarda Taliban yönetiminin tanınması için daha kapsayıcı bir hükümet kurması gerektiği ifade edilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde servis edilen haberlerde, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ilerleyen günlerde başkent Kabil'e bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilmişti.

ABD işgali sonrası diplomatik misyonlarını bu ülkeden çekmeyen Türkiye, Taliban'ı resmi olarak tanımayıp temaslarını sürdüren tek NATO ülkesi konumunda.

Taliban heyetiyle Ankara'da yapılacak görüşme sonrasında Afganistan'daki yeni yönetimin tanınması konusundaki adımların iki taraf için de sıklaşması bekleniyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.