Taliban Hilmend'e saldırıyor

Taliban Hilmend'e saldırıyor

Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde Kabil hükümeti güçlerine karşı geniş kapsamlı askeri harekat başlattı.

Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde Kabil hükümeti güçlerine karşı geniş kapsamlı askeri harekat başlattı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Taliban'a bağlı silahlı güçler, Hilmend ilinin güney kesiminde, başkent Leşkergah merkezi olmak üzere kapsamlı saldırılara başladı.

Hilmend ili Germsir, Neva, Mercah, Nad Ali, Nehri Sirac, Girişk ve Leşkergah ilçeleri ile Kandahar ilinin Meyvend ilçesinde devam eden çatışmalarda Taliban güçlerinin ilerleme kaydettiği aktarılıyor. Saldırıların devam ettiği alan yaklaşık 7 bin kilometrekare.

Taliban, özellikle Hilmend ilinin söz konusu ilçelerinde kırsalda birçok askeri üs ve kontrol noktasını ele geçirirken, Kabil hükümeti güçleri, ilin merkezi Leşkergah'a doğru geri çekildi.

Ele geçirilen askeri üslerde çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araç ele geçirildi.

afganistan-12ekim.jpg

Taliban Leşkergah'ı kuşattı

Bölgede devam eden çatışmalar kapsamında Kabil hükümeti güçlerini kırsaldan çıkaran Taliban Neva, Nehri Sirac ve Leşkergah merkezlerini kuşatma altına aldı.

Taliban, bu yerleşim merkezlerinin de bazı bölgelerini kontrol altına aldı.

Taliban mensupları, Hilmend ilinin yaklaşık 200 bin nüfuslu merkezi olan ve Afganistan'ın güney kesiminin en önemli şehirleri arasında yer alan Leşkergah ili içerisinden fotoğraflar paylaştı.

leskergah-1.jpg

leskergah-2.jpg

Bölgede ele geçirilen üsler, bölge halkı tarafından tahrip edildi.

Kabil hükümeti güçleri bölgeye takviye kuvvet gönderirken, Taliban ilerleyişi devam ediyor.

Bölge kaynakları söz konusu harekatın, Afganistan'da bu yılın en kapsamlı askeri harekatı olduğu aktarılıyor.

Taliban'ın bölgede ilçe merkezlerini ele geçirmenin yanı sıra, özellikle kırsaldaki Kabil hükümeti varlığına tamamen son vermeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.