Taliban, hükümet güçlerini 'tünel bombasıyla' hedef aldı

Taliban, hükümet güçlerini 'tünel bombasıyla' hedef aldı

Afganistan'ın güneyinde Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu olduğu askeri merkez havaya uçuruldu.

Afganistan'ın güneyinde Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu olduğu askeri merkez havaya uçuruldu. O anlara ait görüntülerse sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuldu.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ülkenin güneyindeki Hilmend (Helmand) iline bağlı Sengin ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine air bir askeri üste şiddetli bir patlama meydana geldi.

Kaynaklar, patlama nedeniyle üssün büyük oranda hasar gördüğünü, hasar tespitine yönelik çalışmaların halen sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Taliban'a yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları üzerinden servis edilen haberlerde, Sengin ilçesindeki askeri üssün Taliban tarafından 'tünel bombası' ile hedef alındığı belirtildi.

Taliban tarafından geçtiğimiz yıl Sengin ilçesinde düzenlenen bir başka saldırıda da tünel bombası düzeneği kullanılmış, hükümet güçlerinden çok sayıda asker ve polis saldırıda hayatını kaybetmişti.

Tünel bombası nedir?

Son dönemde Afganistan'da kullanılmaya başlanan ve 'tünel bombası' olarak isimlendirilen sadırı şeklinde, askeri üssün dışından kazılan bir tünelle hedef alınacak noktanın altına kadar ilerleniyor ve buraya patlayıcılar yerleştirilerek infilak ettiriliyor.

Tünel bombası sisteminin benzerleri geçtiğimiz dönemde Suriye'de kullanılmıştı.

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.