Taliban Hükümet Helikopterini Vurdu

Taliban Hükümet Helikopterini Vurdu

Bahar dönemi ile birlikte saldırılarını arttıran Taliban'ın bir helikopter düşürdüğü duyuruldu.

Afganistan Hava Kuvvetleri Yetkilisi, ülkenin güneyinde yer alan Kandahar vilayetinde düşen askeri helikopterin Afganistan İslam Emirliği (Taliban) tarafından hedef alındığını doğrularken helikopterde bulunan 2 pilotun kurtarıldığını duyurdu.
 
AA’ya yaptığı açıklamasında ismini gizleyen yetkili, Taliban savaşçılarının Kandahar vilayetine bağlı Şah Feylikut kazasında askeri helikopteri düşürdüğünü belirtti.

Yetkili, Taliban tarafından düşürülen askeri helikopterin pilotlarını, takipte olan diğer 2 askeri helikopterle kurtarıldığını ifade etti. Ancak daha fazla detay paylaşmadı.

 
Öte yandan Taliban Hareketi, resmi sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi aracılığıyla yayınladığı açıklamasında helikopterin düşmesini üstlenirken pilotların öldüğünü iddia etti. Orduya ait helikopterlerin cesetleri çektiğini belirten Ahmedi, helikopterin nasıl düşürüldüğü noktasında herhangi bir bilgi paylaşmadı.
 
Taliban, Nisan ayında Kabil hükümetine ait bir helikopteri mayınla hedef almış ve görüntülerini paylaşmıştı:
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.