Taliban Kandahar şehrine ilerliyor

Taliban Kandahar şehrine ilerliyor

Taliban'ın Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehir merkezine ilerlediği bildiriliyor.

Taliban'ın Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehir merkezine ilerlediği bildiriliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Taliban, bugün sabah saatlerinde Kandahar ilinin merkez kesiminde saldırılara başladı.

Taliban mensuplarının, Kandahar il merkezi çevresindeki Penvcey, Zari ve Şavalikot ilçe merkezlerine yönelik bir hamlede bulunduğu ifade edildi.

İlçe merkezlerinde bazı noktaların Taliban tarafından ele geçirildiği, Kabil hükümetinin bazı unsurlarının ise Taliban'a teslim olduğu aktarıldı.

1temmzkandahar.jpg

Kandahar ilini çevreleyen ilçe merkezleri. Söz konusu merkezlerden Meyvend, Gorak, Argistan ve Hakriz kısa bir süre önce Taliban tarafından ele geçirilmişti. Kandahar'daki kırsal bölgelerin ise tamamına yakını Taliban kontrolünde

"Hindistan bombardıman düzenledi" iddiası

Söz konusu üç ilçe merkezi, Kandahar il merkezini ve şehrini çevreliyor. Taliban'ın bu noktalarda kontrol sağladıktan sonra şehir merkezine ilerleyebileceği vurgulanıyor.

Hareket, geçtiğimiz aylarda da Kandahar ili çevresinde saldırılar düzenlemiş ve şehir merkezine yaklaşarak hükümet güçlerini püskürtmüştü. ABD savaş uçakları bu ilerleyiş sonrası Taliban'a hava saldırıları düzenlemişti.

Öte yandan bazı yerel kaynaklar, Hindistan'a ait savaş uçaklarının bugün Kandahar'da Taliban'ı hedef alan saldırılar düzenlediğini ileri sürdü. Söz konusu iddialara dair Taliban ve bağımsız kaynaklardan bir açıklama yapılmadı.

Son dönemde ülke genelinde ilerleyişe geçen Taliban, 1994 yılında kurulduğu il olan Kandahar'da da etkisini artırıyor. Kandahar ili, askeri ve stratejik öneminin yanı sıra sembolik bir önem de ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.