Taliban: Komşu Ülkelerin İçişlerine Müdahale Etmeyeceğiz

Taliban: Komşu Ülkelerin İçişlerine Müdahale Etmeyeceğiz

Afganistan'daki "Taliban" hareketi, bölgedeki istikrarsızlığın yayılma korkusu ortamında diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmeyeceklerini bildirdi.

Afganistan'daki "Taliban" hareketi, diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmeyeceklerini açıkladı.

Khama Pres ajansının Pazartesi bildirdiğine göre, Afganistan'daki "Taliban" hareketi bölgedeki istikrarsızlığın yayılma korkusu ortamında Orta Asya ülkelerine bir çağrı yaptı. 

Açıklamasında kendi politikalarında ısrar eden Taliban, diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmeyeceklerini bildirdi. 

Taliban bildirisinde bu hareketin dış politikası onun liderlerinin daha önce defalarca açıkladığı “Do not harm nor accept harm”, yani "Başkalarına zarar verme, kendin de zarar görme" ilkesine dayandığının altı çizildi. 

Bildiride, "Böylece, Afganistan'daki Taliban İslam Emirliği hareketimize karşı yapılan yalan propagandalara rağmen Orta Asya ve bütün komşu ülkelerin iç işlerine müdahale etme niyetinde değildir ve kendi kontrolündeki toprakların birileri tarafından böyle amaçlar için kullanılmasına izin vermeyecektir.” denildi.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.