Taliban Kunduz'un Hanabad İlçesini Ele Geçirdi

Taliban Kunduz'un Hanabad İlçesini Ele Geçirdi

Taliban, Kunduz'da önemli bir konuma sahip Hanabad ilçesini kontrol altına aldığını açıkladı

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Kunduz ilinde önemli bir ilçeyi kontrol altına aldığını açıkladı. Afgan hükümet yetkilileri ise, yaptıkları bir açıklamayla ilçede kontrolün kaybedildiğini doğruladı.


Yetkililer, Hanabad ilçesinin kaybedilmesindeki en büyük etkenin Taliban kuşatması sebebiyle yeterli mühimmat sevkiyatının yapılamamış olması olduğunu belirttiler. Taliban savaşçılarının ilçeye birçok koldan saldırmasının ardından birkaç saatlik çatışma sonrası mühimmatlarının bittiğini iddia eden hükümet güçlerinin ilçeyi terk etme zorunda kaldığı da gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, kontrol altına alınan ilçede birçok askeri araç ve silahın da ele geçirildiğini aktardı. Taliban sözcüsü yaptığı bir diğer açıklamada, basında yer alan öldürülen Taliban savaşçılarının rakamlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.