Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'den ilk açıklama

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'den ilk açıklama

Taliban lideri ve 'Afganistan İslam Emirliği' emiri Mevlevi Hibetullah Ahundzade, Afganistan'da yönetimi devralmalarının ardından ilk kez açıklamada bulundu.

Taliban lideri ve 'Afganistan İslam Emirliği' emiri Mevlevi Hibetullah Ahundzade, Kabil'in ele geçirilmesi sonrasında ilk kez bir açıklamada bulundu.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar şehrinde gerçekleştirilen bir toplantıda açıklamalarda bulunan Ahundzade'nin konuşması sosyal medyada ses kaydı olarak yayınlandı.

Ahundzade konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Saflarımızı temiz tutalım"

"Taliban'ın önde gelen liderleri, saflarımıza bakmalı ve eğer hükümet isteklerinin hilafına hareket eden, bilinmeyen bir yapı gördüğü takdirde bunları ortadan kaldırmalıdır" şeklinde konuşan Ahundzade, yapının ilkelerine aykırı hareket edenlerin Taliban saflarından çıkarılması gerektiğini belirtti.

Hareket, ülkede kontrolü ele almasının ardından, Taliban saflarının temizlenmesi ve suçlara karıştığı düşünülen kişilerin Taliban'a sızmalarını engellemek amacıyla bir komisyon kurmuştu.

"Yanlış ve hatalı olan her türlü işten, dünyada ve ahirette, bu önde gelen liderler sorumlu olacaktır" ifadesini kullanan Ahundzade, "liderler, Taliban mensuplarını tavır ve ilkeler bakımından eğitmelidir" şeklinde konuştu.

Ahundzade, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos tarihinden bu yana kameralar önüne çıkmadı. Bunun yerine ülkenin güneyindeki Kandahar'da hareketin ileri gelenleri ve medrese öğrencileriyle ilgilenmeye devam ettiği belirtiliyor.

1996-2001 döneminde de "İslam Emirliği emiri" sıfatıyla Afganistan'ı yöneten Molla Ömer başkent Kabil'e hiç gitmemiş ve kameralar önüne çıkmamış, hareketi Kandahar'dan yönetmiş, yabancı misafirlerini de burada ağırlamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum