Taliban Pakistan'ın davetini kabul etti: Heyet İmran Han ile görüşecek

Taliban Pakistan'ın davetini kabul etti: Heyet İmran Han ile görüşecek

Taliban, Afganistan barış görüşmeleri sürecine dair açıklamada bulundu.

Taliban, Afganistan barış görüşmeleri sürecine dair açıklamada bulundu.

Taliban tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'a dair görüşmelerin devam edeceği ifade edilerek, yeni görüşmelere dair bazı gelişmeler aktarıldı. Açıklamada, ABD ile müzakerelerin süreceği belirtildi. Taliban, "bir önceki görüşmede varılan anlaşma üzerine bir sonraki tur 25 Şubat 2019'da Katar'ın başkenti Doha'da devam edecek" ifadesini kullandı.

Öte yandan, yapılan açıklamada Pakistan ile de görüşmeler yapılacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Benzer şekilde, Pakistan hükümetinin resmi daveti ile bir başka görüşme de 18 Şubat 2019 tarihinde İslamabad'da İslam Emirliği ve Birleşik Devletler müzakere heyetleri arasında gerçekleştirilecek. İslam Emirliği'nin müzakere heyeti aynı zamanda Pakistan Başbakanı İmran Han ile buluşacak ve Pakistan-Afganistan ilişkileri, Afgan mültecilere ve Afgan iş adamlarına ilişkin meseleler hakkında kapsamlı görüşmeler gerçekleştirecek."

Afganistan'da barış süreci devam ederken, Pakistan'da yapılacak görüşmelerin bu sürece önemli ölçüde etki edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.