Taliban Savaşçıları Yeni Lidere Bağlılıklarını Bildirdi (Video)

Taliban Savaşçıları Yeni Lidere Bağlılıklarını Bildirdi (Video)

Afganistan'ın Farah vilayetindeki Taliban savaşçıları, kabile reisleri ve din adamları yeni lidere bağlılıklarını bildirdi.

Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un ABD'nin düzenlediği drone saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından liderliği Heybetullah Ahundzade atanmıştı.

Afganistan'ın Farah vilayetinde biraraya gelen Taliban savaşçıları, kabile reisleri ve din adamları yeni lider Heybetullah Ahundzade'ye biat ederek bağlılıklarını bildirdi.

Grubun kurucu lideri Molla Ömer'in ölümünün ardından örgüt içerisinde bazı görüş ayrılıkları yaşanmıştı. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen biat haberleri, yeni lider Heybetullah Ahunzade'nin Taliban içerisindeki muhalefeti önlemesi açısından önemli görülüyor.


Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in oğlu Molla Yakup ve Hakkaniler'in lideri Siraceddin Hakkani de Heybetullah Ahundzade'nin yardımcılığına getirilmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.