Taliban üç günde iki helikopter düşürdü

Taliban üç günde iki helikopter düşürdü

Afganistan'ın 'en güvenli' üssünde ABD'yi hedef almayı başaran Taliban, Kabil yönetiminin hava gücüne de çözüm üretmiş görünüyor.

Taliban, Afganistan'da 3 gün içerisinde ikinci helikopteri düşürdüğünü iddia etti. Afgan yetkililer bir helikopterin Logar'da sıkıntılarla karşılaştığını doğruladı ancak helikopterin "teknik hatalar dolayısıyla zorunlu iniş yaptığını" söyledi.

Taliban, resmi sitesi "Cihadın Sesi"nde şu açıklamayı yayınladı:

El İmara Haber'in bildirdiğine göre ABD işgalcileri ve yerel Özel Kuvvet birliklerinden oluşan ortak gücün geçtiğimiz gece Logar'ın Baraki Barak ilçesinde mücahidlerin savunma hatlarını kırma girişimi engellendi. El İmara Haber mücahidlerin, bölge üzerinde, işgalci güçler ve yerel birliklerin ciddi kayıplar verdiği ağır çatışma esnasında mücahid mevkilerini bombalamak için uçmakta olan yerel Özel Kuvvetlere ait bir helikopteri düşürdüğünü de ekledi. Helikopter düşerek parçalara ayrıldı, içinde yer alan herkes öldü ya da yaralandı. Düşen helikopterde ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor.

Kabil hükümeti: Teknik sorunlar nedeniyle acil iniş

Afgan yetkililer Pajhwok Afghan News'e İçişleri Bakanlığı'na ait bir helikopterin iniş sırasında bir problem yaşadığını söyledi:

İlçenin idari sorumlusu Muhammed Rahim Emin, İçişleri Bakanlığı'nın 303'üncü birimine ait helikopterin "Hoş Mezar" bölgesinde Salı gecesi acil iniş yaptığını söyledi. Rahim Emin "birkaç güvenlik personelinin helikopter kalkmadan hemen önce helikopterden indiğini, kalkıştan hemen sonra ise helikopterin teknik sorunlar dolayısıyla acil iniş yaptığını ve kimsenin zarar görmediğini" de sözlerine ekledi. Rahim Emin'e göre Helikopter hala bölgede ve kurtarma ekipleri helikopter mürettebatına yardım etmek için kaza alanında.

Habere göre yerel bir kabile lideri helikopterin evinin yakınına indiğini belirtti:

Şah Mezar bölgesinden bir kabile lideri olan Azizüddin, önceki gece saat 1 sularında bir helikopterin evinin yakınlarına indiğini iddia etti. Kabile liderine göre Taliban ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar hala sürüyor ve Taliban mensupları helikopterlerin uçmasına müsaade etmiyor.

14 Kasım'da bir helikopter vuruldu

Taliban 14 Kasım'da da merkezi eyalet Gor'da bir Afgan askeri helikopterini düşürdüğünü açıklamıştı. Afgan yetkililer yine helikopterin "teknik arızalar nedeniyle" acil iniş yaptığını iddia etmişti. Afgan yetkililer geçmişte de Taliban'ın helikopter düşürmedeki başarılarını gizlemeye çalışmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.