Taliban yabancı ülkelerle diplomatik temaslarına hız veriyor

Taliban yabancı ülkelerle diplomatik temaslarına hız veriyor

Taliban'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanikzay'ın Pakistan'ın Katar Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede Afganistan'ın yeniden inşasını ele aldığı bildirildi.

ABD ve NATO ülkelerinin çekilmesini takiben Afganistan'ın büyük kısmında kontrolü ele geçiren Taliban, yeni dönemde izlenecek rotaya dair çeşitli ülkelerle temaslarını sürdürüyor.

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin, yaptığı açıklamada, örgütün Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanikzay ile Pakistan'ın Doha Büyükelçisi'nin, beraberlerindeki heyetlerle bir görüşme düzenlediğini duyurdu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Şahin, "Her iki taraf da Afganistan'daki mevcut durumu, insani yardım, karşılıklı menfaat ve saygıya dayalı ikili ilişkileri, Afganistan'ın yeniden inşası ve Torhan ve Spinboldak'taki hareketlilikte kolaylaştırıcı olmaya ilişkin meseleleri görüştü" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Taliban, Pakistan'ın yanı sıra son günlerde birçok diğer ülke ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Katar'da gerçekleştirilen görüşmelerde İngiltere, Almanya, Çin gibi taraflarla temaslarda bulunuldu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.