Taliban yönetimi: ABD'nin dondurduğu para Afgan halkına ait

Taliban yönetimi: ABD'nin dondurduğu para Afgan halkına ait

Taliban yönetimi, yurt dışında dondurulan para rezervlerinin Afgan halkına ait olduğunu belirtti.

Afganistan'daki geçici Taliban hükümetinin Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader, başkent Kabil'de katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, yurt dışında dondurulan rezervlerin Afganistan hükümetine değil, halkına ait olduğunu ifade etti.

Yurt dışında dondurulan paraların eski Kabil yönetimi lideri Eşref Gani'ye ait olmadığını ifade eden Birader, dünya ülkelerinin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediğini söyledi.

"ABD intikam almaya çalışıyor"

ABD'nin, Afganistan'da yenildiği ve bu ülkeden ayrıldığı için bir tür intikam arayışı içerisinde olduğunu söyleyen Birader, yurt içindeki ABD müttefiklerinin de ülke ekonomisinin sorunlu olmasını istediği belirtti.

Birader, "Ülkede ekonomik sorunlar gün geçtikçe daha da artıyor. Ekonomik sorunları olan bir ülke sadece kendisine değil başka ülkelere de zarar verebilir" dedi.

ABD yönetimi, Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirip Afganistan'da yönetimi ele aldığı tarihten bu yana Afgan hükümetinin ABD bankalarındaki rezervlerini dondurmuştu.

Dünya Bankası ve IMF de Afganistan'ın uluslararası fonlara erişimini kesmişti.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.