Taliban yönetimi: IŞİD'e karşı ABD ile iş birliği yapmayacağız

Taliban yönetimi: IŞİD'e karşı ABD ile iş birliği yapmayacağız

Afganistan'da bir süredir artış gösteren IŞİD saldırıları, yeni yönetimin bu konuda alacağı tedbirleri gündeme getirdi.

Afganistan'da bir süredir artış gösteren IŞİD saldırıları, yeni yönetimin bu konuda alacağı tedbirleri gündeme getirdi.

Bir süredir başta Nangarhar vilayeti olmak üzere Afganistan'da artış gösteren IŞİD hücre saldırıları nedeniyle Afganistan'daki yeni yönetim özel bir birim oluşturmuştu. Görevi farklı vilayetlerdeki IŞİD hücrelerini tespit etmek olan bu birimin çalışmalarına devam ettiği ifade ediliyor.

Öte yandan üst düzey Taliban yöneticileri bu hafta sonu Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi. Afganistan işgali sonrası ABD ile Taliban arasında gerçekleşen ilk üst düzey temasta birçok konu görüşüldü.

Görüşmelerdeki ana gündem maddelerinden birinin ise Afganistan Merkez Bankası'nın dondurulan rezervi olduğu ifade ediliyor.

"ABD ile işbirliği yapmayacağız"

Katar'da ABD ile görüşmelere katılan, Afganistan'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Suheyl Şahin, Associated Press'e yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı yürüttükleri operasyonlarda ABD ile işbirliği yapmayacaklarını ifade etti.

IŞİD'e bağlı hücreler son olarak Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Kunduz'da bir camiye yönelik canlı bomba saldırısı düzenlemiş ve en az 50 sivil bu saldırıya hayatını kaybetmişti.

Taliban güçlerinin IŞİD ile mücadelede ABD ile ortak çalışıp çalışmayacağı kendisine sorulan Şahin, "Hayır, IŞİD'e karşı mücadeleyi kendimiz yürütebiliyoruz" şeklinde yanıt verdi.

ABD ile Afganistan'da yönetimi devralan Taliban heyeti arasındaki görüşmelerin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.