Taliban'dan '10 milyon Afgan'ı öldürüp savaşı kazanırız' diyen Trump'a yanıt

Taliban'dan '10 milyon Afgan'ı öldürüp savaşı kazanırız' diyen Trump'a yanıt

Taliban, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'a dair yorumlarına karşılık verdi.

Taliban, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'a dair yorumlarına karşılık verdi.

Harekete bağlı sosyal medya hesapları üzerinden aktarılan açıklamada, Trump'ın geçtiğimiz gün Pakistan Başbakanı İmran Han ile yaptığı görüşmede kullandığı ifadeler sert bir dille eleştirildi.

Trump, istediği takdirde Afganistan'daki savaşı 10 günde bitirebileceğini, 10 milyon insanı öldürüp Afganistan'ı yeryüzünden silebileceklerini iddia etmişti.

Taliban tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trump'ın Afganistan'ı yeryüzünden sileceği, 10 milyon Afgan'ı öldüreceği ve bu savaşı böyle bir metodla kazanacağı iddiası sorumsuzluktur ve bunu en güçlü şekilde kınıyoruz.

Bu hayal Cengiz, İngilizler ve Sovyet liderlerle beraber mezara gitmişti. Bunun aksine, onların imparatorlukları yeryüzünden silindi ancak Afgan milleti gururla var oldu ve var olmaya devam edecek, yaşayacak ve gururlu kalacak, inşallah.

Amerika geçtiğimiz 18 yılda Afganları öldürmekten hiç kaçınmadı ve "Tüm Bombaların Annesi" de dahil olmak üzere bütün kitle imha silahlarını kullandı. Buna rağmen 18 yıllık güç kullanımı saldırganlık ve zorbalık siyasetinin nafile olduğunu kanıtladı ve Afganistan'ın neden "İmparatorluklar Mezarlığı" olarak adlandırıldığına dair cehaleti ortaya koydu.

Trump'ın sorumsuz yorumlar yapmak yerine sorunun gerçek sebebine dikkat etmesinin ve başarısız politikalarla emperyal kibir yerine çözüm bulmaya yönelik pratik adımlar atmasının gerektiğine inanıyoruz."

Açıklamada Taliban, ABD'nin Afganistan'da savaşı kazanmasının mümkün olmadığını, bu sebeple saldırgan bir politikayı değil, diplomatik yolları tercih ederek ülkeyi terk etmeleri gerektiğini vurguladı.

Trump'ın açıklamaları Afgan kamuoyunda ciddi tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.