Taliban'dan Afganistan'da 'tünel bombalı' saldırı

Taliban'dan Afganistan'da 'tünel bombalı' saldırı

Taliban'a bağlı güçlerin Afganistan'ın güneyinde bir askeri üsse bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

Taliban'a bağlı silahlı güçlerin Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde bir askeri üsse yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Afganistan yerel medya kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Kandahar iline bağlı Meyvand ilçesindeki askeri üste şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamanın sebebine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmayan Kabil hükümeti kaynakları, bölgeye ilave güç ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini ifade etti.

Taliban tarafından yapılan açıklamadaysa, Kandahar ilinin Meyvand ilçesine bağlı Menduzu bölgesinde askeri bir merkeze yönelik 'taktik bombalı saldırı' düzenlendi.

Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, saldırının 'askeri üssün bombalanması' şeklinde gerçekleştiği ifade edildi. 

Sözcünün açıklamasına göre askeri üste meydana gelen patlamada Kabil hükümetine bağlı özel kuvvet personelinden 35 kişi öldü veya yaralandı.

"Tünel bombalı saldırı düzenlendi"

Öte yandan Taliban'a yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalarda, Kandahar'daki askeri üsse yönelik düzenlenen 'taktik bombalı saldırının' tünel kazılarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.