Taliban'dan Batılı güçlere: Savaş uzarsa sorumlusu biz değiliz

Taliban'dan Batılı güçlere: Savaş uzarsa sorumlusu biz değiliz

Taliban, Afganistan'daki askeri işgali sona erdirmesi için Batılı güçlere çağrıda bulundu.

Taliban, Afganistan'daki askeri işgali sona erdirmesi için Batılı güçlere çağrıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan "İslam Emirliği'nin mevcut siyasi duruma ve suçlamalara dair açıklaması" başlıklı açıklamada, Afganistan barış sürecindeki son durum değerlendirildi.

"Anlaşmaya uyuyoruz"

Taliban, anlaşmaya uymadıklarına dair suçlamaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Açıklamada, söz konusu suçlamaların barış karşıtı ve işgal destekçisi taraflarca yapıldığı ifade edildi.

Hareketin 29 Şubat 2020'de imzalanan Doha Anlaşması'na bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, 12 aydır ülkede yabancı güçlere saldırı yapılmadığı, hiçbir grubun Afganistan topraklarını ABD'ye karşı kullanmasına izin verilmediği kaydedildi.

Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl bahar operasyonları ilan edilmediği ve şiddet seviyesinin düşürüldüğü vurgulanırken, büyük şehirlerde saldırı yapılmadığı ifade edildi. Buna karşın Kabil hükümetinin saldırıları sürdürdüğü, bu sebeple Taliban'ın savunma amaçlı askeri hamleler yaptığı ifade edildi.

"Afganistan'dan çekilin"

Tüm taraflara ülkede barış için Doha Anlaşması'na bağlı kalma çağrısı yapan Taliban, provokasyonlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

NATO'nun kısa bir süre sonra bakanlar düzeyinde toplanacağını ifade eden hareket, Afganistan'da işgalin sürmesinin Batılı ülkelerin ve halklarının çıkarına olmadığını savundu.

"Afgan halkının Afganistan'ı savunmaya devam edeceği" ifade edilen açıklama, savaşı uzatanların bu durumdan sorumlu olacağı vurgusuyla sona erdi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.