Taliban'dan Bayram Mesajı

Taliban'dan Bayram Mesajı

Taliban'ın yeni lideri Ahundzade'nin açıklamasında; ABD, NATO üyesi ülkeler, Müslüman toplumlar ve IŞİD'e karşı mesajlar bulunuyor.

Taliban ismi ile bilinen Afganistan İslam Emirliği yapılanması Ramazan bayramı nedeniyle bir açıklama yayımladı. Açıklama, Afganistan'da bulunan ABD ve beraberindeki NATO kuvvetleri, Müslüman toplumlar ve IŞİD'e karşı ayrı ayrı mesajlar barındırıyor.

İslam Emirliği adına açıklamayı gerçekleştiren yeni lider Haybatullah Ahundzade, hareketin bir geleneği haline gelen bayram mesajlarının ilkini yayımlamış oldu. Ahundzade, diğer liderler gibi uzun ve siyasi mesajlar da barındıran bir metin tercih etti. 

Emirliğin kurucu lideri olan Molla Muhammed Ömer'den sonra başa gelen  Molla Ahtar Muhammed Mansur, 22 Mayıs 2016 tarihinde Afganistan-Pakistan sınırında ABD'nin insansız hava aracı saldırısı ile öldürülmüştü. Ahundzade açıklamasında selefi olan Mansur'u, "kalbi inanç dolu, mücahit ve cesur lider" olarak tanımladı ve "onun yolunu sürdüreceklerini" ifade etti. 

Ahundzade, mesajına Müslüman toplumlar hakkında olumlu temennilerde bulunarak başladı ve Ramazan tebriğini iletti. Ahundzade, uzun bir tebrikle başladığı giriş kısmını "Allah Subhanahu ve Teala’ya vatanımızı kafir işgalinin pençesinden ve onların fesatlarından kurtarması ve bitap durumdaki halkıma İslami bir sistemi ve sulhu nasip etmesi için dua ediyorum. " ifadesi ile sonlandırdı.

Açıklamanın devamında, düşmanla savaşırken öldürülmenin "yapılması gereken fedakarlıklardan biri" olduğunu belirten Ahundzade, "Peygamberimizin, râşit halifelerin ve diğer büyük şahsiyetlerin kanı hep dinin bu yüce gayesi için aktı. Bu yüzden bizler kendimizi hiçbir türlü fedakarlıktan sakınamayız." dedi. 

Açıklamasında liderlerin peşpeşe gelen ölümlerinin Taliban'ın birliğini sonlandırmayacağını belirten Ahundzade, NATO'nun "bağımsızlığa düşkün" bir halka karşı savaş verdiğini ileri sürdü. 

Taliban, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi ve ABD Savunma Bakanlığı'nın saldırılara hedef olması sonrası kendisini yeni bir savaşın içinde buldu. Artık saldırıların planlayıcısı olan Usame bin Ladin'in teslim edilmesi teklifini reddeden Taliban için yeni bir savaş süreci başlayacaktı. Böylelikle, 1979 yılında Sovyet Rusya'nın Afganistan'ı işgali ile başlayan ve 10 yıl süren savaş artık diğer bir 'süper güce' karşı devam edecekti. 

Taliban lideri Haybatullah Ahundzade'nin bayram mesajından satır başları şunlar:

"Yekvücut olmaya devam edeceğiz"

"İslam Emirliğinin kurucusu Molla Ömer ve sonra onun yerini alan Molla Ahtar Mansur  (Allah onlardan razı olsun) şehadeti kucaklayarak bu alemden göçmüş olmalarına rağmen, Allah’a hamd olsun ki İslam ve onun izzet düşkünü milleti hala burada. Cihadi kadrolar ve Müslüman halk, mücahitler, şer’i kadılar, Taliban ve şehadetin varisleri (İslam Emirliği) bir hakikattir ve hep olduğu gibi yekvücut olmaya devam edecektir. Mücahitler aynı mütekamil cihat düzenine, kapsamlı örgütsel tertibe ve bir binanın tuğlaları misali ayrılmaz birlik ve bütünlüğe sahipler. Yıllar önce şeriatı amil kılmak için cihada başladığımız zamanda olduğu gibi inancımız şu anda da dipdiri. “Nice peygamberler vardır ki, bir çok Allah erleri onların maiyyetinde savaştı ve Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı gevşemediler, zaaf göstermediler ve baş eğmediler. Allah da sabredenleri sever.“(Ali İmran-146)"

"Bana her alanda yardım edin"

"İslami Emirliğin başında olmanın getirdiği ağır yükten bahsetmek istiyorum ki, bunun bir ayrıcalıktan ziyade ciddi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum ve bütün mücahitlere ve aziz Müslümanlara bu ciddi yükü kayma göstermeden sebatla taşıyabilmem için bana dua etmelerini ve yapabildikleri her alanda bana yardım etmelerini istiyorum. İslam Emirliği bizim ortak evimiz. Ben Emir’ül Müminin Molla Ahtar Mansur’un izlemiş olduğu yolu izleyeceğim.  Kendisine itimat edilmesine razı olanlara itimadım olacak. İslam Emirliğine hizmet etmekte olanlar bu görevlerini emin bir şekilde ifa etmeye devam edecekler. Kimseye ayrım yapılmayacak ve kimsenin fedakarlığı görmezden gelinmeyecek.


Allah Teala’ya bana güç vermesi için dua ediyorum ve İslam Emirliğinin hedeflerine gerektiği özeni verebilmek ve Müslüman halkın -karar verme ve istişare ile gerekli tedbirleri alma noktasında- menfaatini gözetebilmek ve bu mazlum milletin idaresi, refahı, bağımsızlığı ve esenliği için hiçbir gayretten kaçınmamak adına ona yalvarıyorum.


Mahkemelerin ıslah edilmesi ve işlerin daha verimli yürümesi için şu noktalarda çalışacağım:


-Tutukluların salıverilmesi

-Yaralıların tedavi edilmesi

-Şeriata göre kadının hakkının verilmesi

-Mazlum insanlara ve yetimlere yardım edilmesi

-Yetişen neslin ahlaki eğitiminin ve öğretiminin sağlanması

-Savunma hattımızdaki gayretli mücahitlerimize ekipmanların alınması ve mümkün mertebe bütün sektörlerde insanların hayrı için çaba sarf edilmesi


Bu yolda Allah Teâlâ’dan güç istiyorum."

"Hem askeri hem de siyasi ajandaya sahibiz"

"İslam Emirliği’nin mevcut politikasına gelirsek, emirliğin askeri ve siyasi her iki bağlamda ajandası olduğunu belirtmek isterim. Afganistan istilacılar tarafından işgale uğradı. Bu yüzden bu istilacıları bu topraklardan atmak üstümüze bir vazifedir. İslam Emirliği bu işgali bitirmek, mukaddes İslam şeriatını getirmek ve bağımsız yekvücut bir devlet teşekkül etmek için net bir politikaya sahiptir. Siyasi büromuz bunu dünyaya ve yurttaşlara açıklamaktadır ve ofisimiz bu meseleyi çözüme kavuşturmak için elinden gelen gayreti göstermeye devam edecektir. Amerikan işgalcilerine ve onun müttefiklerine mesajımız: Müslüman Afgan halkı ne sizin gücünüzden ne de hilelerinizden korkmaz. Onlar sizinle yüzleşerek şehadete kavuşmayı hayatlarının en ulvi vazifesi olarak görüyorlar. Sizler, askerlerinizin burada kalma süresini arttırarak ya da askeri idarenin Afganistan’daki tahkimini artırarak bizim azmimizi ve mücahedemizi engelleyemezsiniz."

"ABD kas şovu yapmayı bıraksın"

"Amaçsız güç kullanımı ve kas şovu yapmak yerine gerçekleri itiraf edin ve bu işgale bir son verin. Selefimizin ve bizim size karşı olan mücahedemiz İslami temeller üzeredir(dinimize dayanmaktadır) ve bu gayret özgürlüğü seven ruhumuzun gücüyle daha ziyade tahkim olmuş ve şekillenmiştir. Sizler burada bir grupla karşı karşıya değil bilakis bir millet ile karşı karşıyasınız ve (Allah aksini dilemedikçe) hiçbir zaman kazanamayacaksınız. Bu yüzden, güç kullanmak yerine çözüm için makul politikalarla gelirseniz mantıklı davranmış olursunuz."

NATO üyesi ve ABD müttefiki ülkelere mesaj: Halkın iradesini karşınıza aldınız

"İşgalcilerin destekçilerine mesajımız şudur ki, 15 senedir Amerikan hedeflerini gerçekleştirmek için kullanıldığınız artık gün gibi aşikâr olması gerekir. Sizin işgalcilere desteğiniz ve onlarla aynı safta olmanız tarihimizde İngilizleri ve Sovyetleri bize karşı destekleyen ve halkımızın nefretini kazanmış tiksinç insanların işlerini benziyor. Gelecek nesillerde aynı yargıyı sizler için yapacaktır. İşgalcilerden desteğinizi çekin ya da ülkenizin bağımsızlığından olun. Bizler sizleri bağışlama ve sizlere müsamaha gösterme noktasında kapılarımızı açık tutuyoruz. Amerika’nın boş hedefleri ile sürüklenmeyin, bu millet size karşı duruyor. İşgalcilerin bütün bu kara ve hava desteğine rağmen bu konforlu hayatınızı sürdürmeye devam edemiyor olmanız şunu ortaya koyuyor ki sizler halkın iradesine karşı taraf almış durumdasınız. Afgan halkı yabancılar tarafından teşekkül edilmiş bir sistemi kabul etmez."

"Gücün tekelleşmesi taraftarı değiliz"

"Bizim açık olan mesajımız şudur, bizler gücün tekelleşmesi taraftarı değiliz. Bütün Afgan kavimlerinin ve ırklarının birbirlerine ihtiyaçları var. İslami bir sisteme geçildiğinde de, bağımsızlık ve izzet Afganların birliği ve harmonisiyle iç içe olmaya devam edecek. İslam bize İslam kardeşliğini, birlikte yaşamayı ve bu bağlamda sorumluluklar yüklenmeyi öğretiyor. Her birey yaşam haklarından ve ayrıcalıklarından yararlanma hakkında sahip ve bunun yanında sosyal konum bireyin niteliğine ve takvasına göre şekilleniyor. Haydi, bu işgale bir son vermek, bağımsızlığı kazanmak ve ülkeyi geliştirmek için kemerlerimizi sıkalım. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ülkemizi özgürleştirmeye çalışan mücahitlere destek vermeleri ve mümkün olan bütün alanlarda mücahitlere yardım etmeleri için sesleniyorum. Onlara dua edin ve mevcut cihadımızda onları destekleyin."

Taliban'ın 'İran ve Pakistan destekli' olduğunu söyleyen IŞİD'e üstü örtülü mesaj

"Bölgemizdeki ülkelere ve komşu olan ülkelere de hatırlatıyoruz, Amerika’nın eliyle Afganistan’ın işgali ve Amerikan’ın buradaki varlığı karşılıklı çıkarlarımıza zarar veriyor. Onlar bir fesat ateşi tutuşturdular ve bütün bölgeyi istihbaratları ve askeri aktiviteleri ile istikrarsızlaştırdılar. Sizden Afganların işgale karşı yükselttikleri sese ortak olmanızı veya hiç değilse Amerika’nın buradaki varlığını devam ettirici adımlar atmamanızı bekliyoruz. İslam Emirliği'nin cihadi gücünü ve kahramanlığını Pakistan’a, İran’a ve diğerlerine hamledenlere diyoruz ki, Mücahitler ve bilinçli halkımız onların bu fesat yorumlarıyla yollarından saptırılamazlar. Mücahitlerimiz şer’i noktada ve bilinç olarak sorumlulukları bakımından derin bir bilgiye sahipler. Onlar kendi gözleriyle Amerika ve NATO ordularının vatanlarını işgal ettiklerini gördüler ve bu inançsız orduların bayrakları onların topraklarında halen dalgalanıyor. Onlar bu yüzden cihad yolunu tercih ettiler. İslam Emirliği’nin cihadi duruşunun meşruiyeti, gerçekliği ve bağımsızlığı gün ışığı gibi net. Bu gelecekte tarihe altın harflerle düşülecek."

Propagada savaşı

"Alimlere, kanaat önderlerine, beşeri ve dini eğitimin hocalarına, okulların ve üniversitelerin öğrencilerine, kabilelerin büyüklerine, iş adamlarına ve eli kağıt kalem tutan adamlara sesleniyoruz: bu kritik dönemde dini ve milli yükümlülüklerinizi yerine getirin ve “Cihadi Sorumluluklar” konusunu İslam’ın perspektifinden inceleyin ve yükümlülüklerini bilin. Kendisini adamış mücahitler hakkında gerçeği söylemekten kaçınmamalısın. Aksine onlara kaleminle, dilinle ve başka ne şekilde mümkünse yardım etmelisin. Allah korusun, eğer birisi düşmanın propagandasının etkisi altında kalıp bir mazerete öne sürerek Mücahitlere arkasını dönse ve kâfirlerin dostlarına meyletse, muhakkak ki o kişi bu dünyada ve ahirette elim bir azapla karşılaşacağına dair İlahi ikazla yüz yüze gelir. Allah Teâlâ buyuruyor ki: ”Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka yardımcılarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.” (Hud-113)."

"Nihai zafer bizimdir"

"Mücahitlere, özellikle de sığınaklardaki Mücahit kardeşlerime garanti ediyorum, Allah’a Teâlâ’ya hamd olsun geçmişte olduğu gibi İslam Emirliği’nin kadroları ve dosyaları büyük bir kararlılık, güçlü bir iman, birlik ve kardeşlik ile mücadeleye hazır. Size iyi haberi veriyorum, eğer hakiki bir şekilde iman edenler olarak kalabilirsek, nihai zafer bizimdir. Dünya üzerindeki hiçbir güç bunu engelleyemez. Allah Teâlâ Şöyle buyuruyor: “Gevşemeyin, üzülmeyin, gerçekten inanmışsanız, mutlaka siz üstünsünüz.” (Ali İmran-139). Mücahit kardeşlere tavsiyem şu: Niyetlerinizi halis tutun ve diğerkâm olun, hedefiniz dünyevi servetler kazanmak, yüksek mevkiler edinmek, savaş ganimeti kazanmak ve şöhret elde etmek değil Allah’ın rızasını kazanmak olsun."

"Kendinizi hiçbir Müslümandan yukarıda görmeyin"

"Cihat dini bir ibadettir ve yükümlülüktür. Cihadınız yüzünden kendinizi hiçbir Müslümandan yukarıda görmeyin ya da yaptığınız iyiliği onların başına kakmayın. Bilin ki cihat etmenin temel gayesi İslami sistemin kurulmasıdır. Dinin korunması, canın korunması, aklın ve Müslümanların şerefinin korunması İslami Nizamın sorunlulukları arasındadır. Sakın ola ki, eylem veya söylem olarak bahsedilen bu değerlere zarar verecek bir cürüm işlemeyin. Cihadınız sırasında Müslümanları rahatsız etmemeye çalışın, cihadi eylemlerinizi çok dikkatlice gerçekleştirin, kesinlikle halkın hizmet aldığı hastanelere, seminerlere, okullara, köprülere ve diğer amme hizmeti alınan yerlere zarar verecek şeyler yapmayın bilakis onları koruyun. Yetişen neslin dini ve beşeri eğitimini her alanda geliştirmesine ön ayak olun, özellikle de kendi kontrolünüzde olan bölgelerde. Yurttaşlara zarar vermekten oldukça kaçının ve Sevgili Peygamberimiz (sav) hadisini hatırlayın “Kim (cihat bahanesiyle) bir evde darlık meydana getirir veya bir yolu keser, ya da bir Mümine eziyet verirse, onun yaptığı cihat değildir. (Ebu Davud).”"

"Zenginlere çağrı"

"Son olarak, zengin ve hali vakti yerinde kişilerden isteğim, bu bayram günlerinde ve gecelerinde fakir ve mazlum Müslüman kardeşlerini unutmasınlar ve yetimlere, dullara, engellilere, tutuklulara ve fakir ailelere güçler nispetinde yardım etsinler. Sizleri Allah Teâlâ’ya emanet ediyorum ve gelecek bayramları İslam’ın egemenliği altında tam bağımsız bir devlet olarak karşılayabilmek için Allah Teâlâ’ya dua ediyorum."


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.