Taliban'dan Hilmend'de bombalı saldırı: 39 ölü

Taliban'dan Hilmend'de bombalı saldırı: 39 ölü

Taliban Hilmend ili merkezinde Kabil hükümeti güçlerine yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenledi.

Taliban ülkenin güneyindeki Hilmend ili merkezinde Kabil hükümeti güçlerini hedef alan bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Hilmend il merkezi Leşkergah ilçesinde bugün öğleden önce 11:00 sularında gerçekleşen saldırıda hükümet güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, maaşlarını almaya gelen askerlerin bulunduğu askeri konvoya yönelik düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında güvenlik güçlerinden en az 40 kişi öldü. Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre 20'ye yakın kişinin yaralandığı saldırıda çok sayıda askeri araçta büyük çapta maddi hasar oluştu.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Taliban sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamda, Hilmend ilçe merkezi Leşkergah'ta düzenlenen bomba yüklü araç saldırısının sorumluluğu üstlenilirken, askeri konvoyun hedef alındığı saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 39 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Taliban tarafından yapılan açıklamada, Hilmend ilinin Musa Kale ilçesi sakinlerinden "Nizameddin" isimli Taliban savaşçısının gerçekleştirdiği bomba yüklü araç saldırısında ölen ve yaralanalar arasında rütbeli güvenlik güçleri de bulunuyor.

Bomba yüklü araç saldırısında 9 Hummer ve 3 Ranger aracın büyük oranda hasar gördüğünün belirtildiği açıklamada, Taliban'a yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesapları düzenlenen saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüler paylaştılar.

Paylaşılan görüntüler:




Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.